Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastova ar 15. vietu sasniedz jaunu rekordu WTA rangā

© AFP / Scanpix

Neskatoties uz četru zaudējumu sēriju, jaunu rekordu WTA rangā sasniegusi Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kurai 23. oktobra rangā Top 15 debija ar 15. vietu.

Anastasija Sevastova jaunākajā rangā pakāpās sešas pozīcijas un ne vien atgriezās Top 20, bet tika pie jauna rekorda, pirmoreiz esot starp pasaules 15 visvairāk punktu sakrājušajām spēlētājām. Sevastova līdzšinējo rekordu ar 16. vietu sasniedza jūlija pēdējā dienā.

Sevastova bez uzvarām ir kopš 3. septembra, kad "US Open" astotdaļfinālā pieveica Mariju Šarapovu. Anastasija kopš tā laika zaudējusi četros mačos pēc kārtas, taču, neskatoties uz tādu zaudējumu sēriju, tikusi pie iespaidīga kāpuma rangā.

Pacific Press/Sipa USA/SCANPIX

Tas noticis tāpēc, ka dzēsušies abu pagājušā gada finālturnīru punkti, bez kuriem vairākām spēlētājām ir būtiski kritieni rangā. No Top 20 izkritušas Singapūras čempione Dominika Cibulkova (-14 un 26. vieta), Agņeška Radvaņska (-9, #28) un Petra Kvitova (-12, #29), bet gada pirmajā pusē 1. vietā bijusī Andželike Kerbere atrodas vairs tikai 19. vietā.

Sevastovas četru zaudējumu sērija ar sešu pozīciju kāpumu nav jaunākā ranga amizantākais notikums. Jau 10(!) mačos bez uzvarām esošā Kristina Mladenoviča kuriozā veidā debitējusi Top 10, ieņemot 10. vietu. Jauns rekords pirmā desmitnieka ietvaros arī Francijas pirmajai raketei Karolīnai Garsijai, kurai 8. vieta.