Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Ostapenko Seulā sasniedz sezonas piekto pusfinālu

© AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 10.) piektdien Seulā trešo reizi šonedēļ apliecināja turnīra galvenās favorītes statusu un ar 6:3, 6:1 pieveica Paragvajas tenisa līderi Veroniku Sepedi Roigu (WTA 77.), sasniedzot "International" sērijas turnīra pusfinālu.

Ostapenko ceturtdaļfināla mačs spēles ziņā bija tieši tāds pats kā nedēļas pirmās divas cīņas pret Juhannu Lāšoni (7:6(6), 6:1) un Nao Hibino (6:2, 6:2). Aļona ar dominējošu tenisu diktēja spēli no gala līnijas, izspēlēm pārsvarā beidzoties trīs veidos - Ostapenko tīrs uzbrukums, kad pretiniece nespēj tikt klāt bumbiņai, Ostapenko piespiež pretinieci kļūdīties vai notiek Latvijas spēlētājas nepiespiestā kļūda.

Aļona 1. setā ar breiku izcēlās pirmajā un pēdējā geimā, bet starp tiem atspēlēja divas breikbumbas (pa vienai divos dažādos geimos), savukārt visus trīs geimus zaudēja uzņemšanā ar nekvalitatīvu spēli, katrā geimā agresīvā un neprecīzā tenisā izceļoties ar 4+ kļūdām.

Ostapenko 1. setā ar samērā drošu pārsvaru uzvarēja, neskatoties uz 23 nepiespiestajām kļūdām. Aļonai 2. setā savu spēcīgo uzbrukumu izdevās noregulēt līdz daudz labākam līmenim (tikai 10 nepiespiestās kļūdas), tā rezultātā arī gūstot vieglāku uzvaru.

Ostapenko šajā setā vienīgo geimu zaudēja pie rezultāta 5:0 uzņemšanā. Sestajā geimā servējot par uzvaru mačā, ātri iegūtas trīs mačbumbas pēc kārtas (40:0). Pēc tam vairs neizdevās trāpīt pirmo servi. Pirmās divas mačbumbas tā izniekotas, bet trešo izdevās izmantot, kad Sepede Roiga bumbiņu raidīja tīklā pēc Ostapenko otrās serves.

Statistika

Rādītājs Ostapenko Sepede
Eisi 2 0
Dubultkļūdas 4 1
1. serves precizitāte 44% 66%
Iegūtie punkti ar 1. servi 20/24 20/38
Iegūtie punkti ar 2. servi 16/30 9/20
Breikpunktu realizācija 4/7 0/2
Visi iegūtie punkti 65 47

Ostapenko Seulā spēlē pirmo turnīru Top 10 spēlētājas statusā un arī pirmoreiz WTA turnīra ir izlikta ar pirmo numuru. Galvenajai favorītei atbilstošs teniss ļāvis tikt līdz pusfinālam, kas viņai šogad izdevies piektajā turnīrā. Pirmie četri bija Oklendā, Čārlstonā, Prāgā un "French Open". Seulas turnīra debitante šonedēļ nopelnījusi 110 punktus.

Aļona sestdien pusfinālā sacentīsies ar Taizemes tenisisti Luksiku Kumkumu (WTA 155.), kura dienas pirmajā ceturtdaļfinālā ar 6:3, 6:1 pieveica Ostapenko dubultspēļu pārinieci Soranu Kirsteju. Aļonai pēc 3-4 stundām kopā ar Rumānijas tenisisti gaidāms dubultspēļu turnīra ceturtdaļfināls.

"Korea Open". WTA "International" sērijas turnīrs Seulā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

Spēle Rezultāts
(1) Aļona Ostapenko - Veronica Cepede Royg 6:3 6:1
Luksika Kumkhum - (4) Sorana Cirstea 6:3 6:1
Beatriz Haddad Maia - Sara Sorribes Tormo
Richel Hogenkamp - Priscilla Hon