Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Ostapenko Seulā pirmoreiz WTA turnīrā izlikta ar pirmo numuru

© AP/Scanpix

Aļonas Ostapenko pirmais mačs Top 10 spēlētājas statusā nākamajā nedēļā WTA "International" turnīrā Seulā būs pret Zviedrijas labāko tenisisti Juhannu Lāšoni (#80), noskaidrojās sestdien notikušajā izlozē.

Ostapenko pirmdien debitēja WTA ranga pirmajā desmitniekā, kļūstot par pirmo Latvijas tenisisti ar šādu sasniegumu vienspēlēs. Pasaules 10. rakete nākamajā nedēļā spēlēs Seulā, kur pirmoreiz WTA līmeņa turnīrā būs izlikta ar pirmo numuru. Ostapenko līdz šim augstākais izsētais numurs bijis trešais, to saņemot divreiz - 2016. gadā Katovicē un šogad Akapulko.

Aļonas pirmais mačs Āzijas tūres ietvaros būs pret ilggadējo Zviedrijas tenisa līderi Lāšoni. Ostapenko ar 29 gadus veco tenisisti ir vienreiz tikusies, viņu 2016. gada janvārī ar 6:1, 7:5 pieveicot Oklendā. Arī toreiz abas sacentās uz "hard" - seguma, kāds ir Seulā. Lāšonei ērtākais segums ir māls.

Ostapenko Korejā būs vienīgā Top 20 tenisiste, jo no spēlēšanas atteicās "US Open" titulu joprojām svinošā Slouna Stīvensa (#17) un Jeļena Vesņina (#19). Ar otro numuru Seulā izlikta Nīderlandes pārstāve Kiki Bertensa (#29), četriniekā ir arī Kristīna Pliškova (#44) un Sorana Kirsteja (#51).

Ostapenko Āzijas tūre šogad ir ļoti svarīga, cīnoties par "WTA Finals" kvalifikāciju. Latvijas pirmā rakete šobrīd noslēdz astoņnieku un tuvāko sekotāju Kristinu Mladenoviču apsteidz par 617 punktiem.