Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastovai tikšanās ar daudz ciešanu radījušo Halepu

© EPA/ SCANPIX

Anastasija Sevastova (WTA 16.) šodien plkst. 18:00 Sinsinati "Premier 5" turnīra 3. kārtas mačā tiksies ar pasaules otro raketi Simonu Halepu, kurai bez lieliem iebildumiem zaudējusi trīs cīņās pēc kārtas.

Sevastova līdz šai nedēļai Sinsinati bija spēlējusi tikai kvalifikācijā, kuru nespēja iziet divreiz. Tagad Anastasijai kā Top 20 tenisistei ir pietiekami labs reitings, lai uzreiz tiktu pamatturnīrā. Pirmo divu kārtu pārvarēšana tika gaidīta, zinot pretinieces. Nojaušams bija arī tas, ka 3. kārtā būs jātiekas ar spēcīgo Halepu.

Sevastova pirmajos divos mačos guva "plānotas" uzvaras, vispirms ar 3:6, 6:4, 6:2 pieveicot Šuaju Pungu, kurai Sevastova nekad nav zaudējusi (4-0), bet pēc tam apspēlējot šogad sliktā formā esošo Robertu Vinči (6:2, 7:5). Halepa ir citas "svara kategorijas" spēlētāja. Būtībā Sevastovas mači pret viņu ir tikpat viegli paredzami kā Anastasijas tikšanās ar šonedēļ kārtējo reizi uzvarēto Pungu.

EPA/ SCANPIX

Lai arī Sevastovai ir itin cienījama 3-4 bilance pret Halepu, šīs sāncensības sakarā jāuzsver, ka Sevastova visas trīs uzvaras guva no 2009. līdz 2011. gadam jeb laikā, kad Halepa vēl nebija kļuvusi par elites spēlētāju. Halepa nevienā no šiem mačiem rangā nebija augstāk par 56. vietu. Savukārt visās trīs cīņās, kuras Halepa aizvadījusi Top 10 tenisistes statusā, viņa uzvarējusi bez lieliem sarežģījumiem.

Sevastova kopš karjeras atsākšanas ar Simonu ir tikusies trīs reizes, visos mačos ciešot sagrāves, ieskaitot pavisam nepatīkamo 0:6, 0:6 pagājušā gada vasarā Bukarestes finālā. Anastasijai Rumānijas labākajai spēlētājai nevienā no pēdējiem sešiem setiem nav spējusi atņemt vairāk par trim geimiem. Tas neizdevās arī pēdējā cīņā Madridē (2:6, 3:6), kad Sevastova 2. setā no 3:0 zaudēja sešos geimos pēc kārtas.