Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Sevastova sasniedz Sinsinati "Premier" turnīra 2. kārtu

© AP/ Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 16.) Sinsinati "Premier 5" pamatturnīra debijā ar 3:6, 6:4, 6:2 pārspēja Ķīnas tenisisti Šuaju Pungu (WTA 25.), kuru viņa ir uzveikusi visās četrās tikšanās reizēs.

Sevastovai pirmajās trīs uzņemšanā reizēs bija kopumā trīs breikbumbas, taču nevienu neizdevās izmantot. Punga divas breikbumbas atspēlēja, pateicoties labi trāpītai pirmajai servei, bet vienu breikbumbu Sevastova neizmantoja pati, kad ar "forehand" iesita tīklā.

Seta otrajā pusē breika iespējas bija tikai ķīnietei, kurai Sevastova palīdzēja iegūt vienīgo breiku setā, kad astotajā geimā no 3:4, 30:30 divreiz pēc kārtas kļūdījās ar "backhand" sitieniem. Punga pēc tam viegli izservēja setu. Punga seta pēdējos divos serves geimos zaudēja tikai vienu izspēli.

2. seta pirmajos trīs geimos bija pa vienai breikbumbai - divas pie Sevastovas serves un viena, kad servēja Punga. Anastasija uzvarēja visās trīs "lielo punktu" izspēlēs, kas viņai seta ievadā deva 3-0 izrāvienu. Pēc tam trīs geimos pēc kārtas uzvarēja Punga, divreiz izceļoties ar "sauso" geimu. Viens tāds viņai izdevās uzņemšanā.

AP/ Scanpix

Punga Sevastovas radīto spiedienu nespēja izturēt, servējot pie rezultāta 4:5. Anastasija ieguva divas setbumbas un izmantoja otro, kad pretiniecei neattaisnojās izgājiens pie tīkla, un Sevastova viņu sodīja ar apvedošo sitienu, tā pieliekot punktu setam - 6:4.

Tā kā mačs notika 30 grādu svelmē, abas tenisistes izmantoja šādos gadījumos pirms 3. seta paredzēto 10 minūšu pauzi. Cīņai atsākoties, Sevastova uzreiz nokļuva iedzinējos ar breiku, kas gan uzreiz tika atspēlēts, pateicoties Pungas izšķērdībai. Viņa neizmantoja vairākas iespējas iegūt 2:0 pārsvaru, atspēlēja trīs breikbumbas, bet pēc tam ar sitienu tīklā no neliela attālumā uzdāvināja Sevastovai ceturto iespēju šajā geimā. Pungai tūlīt tik nekvalitatīvs "dropšots", ka Sevastovai pietika laika gan tikt klāt bumbiņai, gan precīzi nospēlēt pa diagonāli ar savu saīsināto sitienu - 1:1.

Punga 3. setā vairāk diktēja spēli, taču Sevastovas aizsardzība bija labākā līmenī nekā ķīnietes uzbrukums. Pungai sestajā geimā trīs "backhand" kļūdas un vēl viens neveiksmīgs saīsinātais sitiens. Sevastova tā saņēma otro breiku setā, izvirzoties vadībā ar 4:2. Sevastovai palīdzēja arī veiksme. Punga septītajā geimā ar trim spēcīgiem uzbrukumiem ieguva breikbumbu, kuras izspēlē Sevastovas sistā bumbiņa skāra tīklu un nokrita pretinieces laukuma pusē. Anastasija nedaudz vēlāk ar labu pirmo servi atspēlēja vēl vienu breikbumbu, nokļūstot viena uzvarēta geima attālumā no 2. kārtas. Par uzvaru mačā Sevastovai nebija jāservē.