Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Teniss

Gulbis smagā spēlē pieveic Lorenci un sasniedz ceturtdaļfinālu

© Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis (ATP 313.) Gštādes 250 punktu turnīra otrajā kārtā šodien ar 7:6(10), 3:6 un 6:4 pieveica 35 gadus veco Itālijas tenisistu Paolo Lorenci.

Sacensības Šveicē Gulbis iesāka ar divu setu 6:4, 6:4 uzvaru pret Danielu Brandsu, bet Lorenci ar 7:6(2), 6:3 pieveica Marko Kjudinelli. 35 gadus vecais Lorenci šobrīd ATP rangā ierindojas itin augstajā 36. vietā, bet, pēc bukmeikeru domām, šodien favorīts bija Ernests.

Mača pirmajā setā Ernests stabilu sniegumu demonstrēja pie savas serves, pretiniekiem nesniedzot nevienu breikbumbu. Ceturtajā un astotajā geimā Gulbis tika pie vienai breikbumbai, taču izmantot tās nespēja. Garākais bija spēles 12. geims pie 6:5 Ernesta pārsvara un pretinieka serves. Ernests četras reizes aizcīnījās līdz breikbumbai, taču punktu pielikt nespēja.

Taibreiks bija īsta nervu pārbaude Ernestam pret pieredzes bagāto un psiholoģiski spēcīgo Lorenci. Latvijas labākais tenisists to izturēja un spraigā cīņā taibreiku uzvarēja ar 12:10.

Otrajā setā Ernests zaudēja ceturto geimu pie savas serves (1:3), bet seta atlikušajā daļā pats līdz breika iespēja tā arī netika, zaudējot setu ar 3:6.

Izšķirošo trešo setu Ernests iesāka ar drošu spēli pie savas serves, bet otrajā geimā atkal bija problēmas ar breikbumbu izmantošanu - Ernests ieguva trīs, bet Lorenci vienalga spēja panākt 1:1. Līdz otrai tādai iespējai bija jāgaida ilgi, tomēr Ernests to spēja nopelnīt - 10. geimā pie pretinieka serves Gulbis lieliski iesāka geimu, tiekot līdz 40:0. Lorenci prata atspēlēties, bet Gulbis savu panāca - izmantota otrā breikbumba un uzvara visā spēlē ar 7:6 (10), 3:6 un 6:4.

Ceturtdaļfinālā Ernestam būs jāspēlē pret citu Itālijas tenisistu sacensību ceturto numuru Fabio Fonīni vai slovāku Norbertu Gombošu.