Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Jonass izstājas Francijas "Grand Prix" pirmajā braucienā

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas svētdien Francijā izstājās pasaules čempionāta septītā posma pirmajā braucienā prestižākajā MXGP klasē, tiekot klasificēts 31. pozīcijā.

Jonass sestdien kvalifikācijā pēc kritiena palika 26.vietā, tādējādi svētdien nevar startēt no izdevīgas starta pozīcijas. Pirmā brauciena laikā latvietis stabili turējās otrā desmita vidū, taču pēdējos apļos iebrauca boksos, sacensības nepabeidzot.

Uzvaru braucienā svinēja slovēnis Tims Gajsers, kamēr nepilnas septiņas sekundes lēnāks bija titulētais itālis Antonio Kairoli, bet trešo vietu ieņēma šveicietis Arno Tonuss.

Vēlāk svētdien notiks otrais brauciens.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 285 punktiem ir itālis Antonio Kairoli, kamēr otrais ar 251 punktu ir Gajsers. Savukārt Jonass sešu sacensību laikā ieguvis 137 punktus, kas viņam ļauj būt septītajā vietā.

Jau ziņots, ka Jonass šogad Itālijā izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta piektajā posmā, pirmo reizi kāpjot uz goda pjedestāla prestižākajā MXGP klasē, kurā viņš aizvada debijas sezonu.

Pašlaik 22 gadus vecais Jonass pēc četru gadu sadarbības ar KTM rūpnīcas komandu pārcēlies uz "Husqvarna" vienību. Vēl 2017.gadā Latvijas sportists kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet divreiz viņš kļuva par šīs klases vicečempionu.

Jonasa jaunās komandas "Rockstar Energy Husqvarna" īpašnieks ir slavenais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta somu pilots Kimi Reikenens.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem desmitais jūnija vidū notiks Ķegumā.

Šajā nedēļas nogalē turpat Francijā notika arī Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetros trešā posma sacensības, kurās latvieti Kārlis Sabulis bija astotais. Sestdien pirmajā braucienā viņš bija septītais, bet svētdien otrajā braucienā finišēja 11.vietā.

Pēc šī posma Sabulis ar 74 punktiem kopvērtējumā pakāpies uz ceturto vietu.