Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Irbe uzņemts Sanhosē pilsētas sporta Slavas zālē

© sporta centrs.com

Viens no visu laiku labākajiem latviešu hokeja vārtsargiem Artūrs Irbe 17. novembrī svinīgā ceremonijā tika uzņemts Sanhosē pilsētas sporta Slavas zālē. Latviešu hokeja mūris kļuvis par pirmo Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Sanhosē "Sharks" spēlētāju, kurš izpelnījies šādu godu.

Artūrs Irbe, kurš šobrīd strādā par vārtsargu treneri Vašingtonas "Capitals" klubā Sanhosē "Sharks" klubā savulaik nospēlēja piecas sezonas. Savas karjeras laikā Irbe piedalījies divās NHL Zvaigžņu spēlēs, kā arī 2001./2002. gada sezonā kopā ar Karolīnas "Hurricanes" vienību aizkļuva līdz līgas finālam.

"Noteikti ir daudz citu lielisku spēlētāju, kuri šādu godu būtu pelnījuši vairāk nekā es, jo, kad viss būs pateikts un izdarīts, daži no viņiem tiks uzņemti īstajā Slavas zālē Toronto," pēc uzņemšanas Slavas zālē pauda Irbe. "Liels nopelns ir visai komandai, ne tikai man," piebilda latviešu vārtsargs.

Irbe pirmdien pirms NHL regulārā čempionāta spēles starp "Sharks" un "Kings" komandām izdarīja simbolisko iemetienu. Interesanti, ka Sanhosē komanda šajā spēlē svinēja uzvaru ar rezultātu 6:3.

Kopā ar Irbi Sanhosē pilsētas slavas zālē tika uzņemti desmitcīņnieks Brūss Dženers, futboliste Kerijas Sančesa, kā arī Deivs un Marks Šulci (cīņa).