Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Stenlija kausa izcīņa sākas ar "Capitals" uzvaru pagarinājumā

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Vašingtonas "Capitals" komanda sestdien izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas ievadā.

ASV galvaspilsētas komanda Austrumu divīzijas pusfināla pirmajā spēlē mājās ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Bostonas "Bruins", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-0.

"Capitals" komandu septītajā minūtē vadībā izvirzīja Toms Vilsons, kurš pretuzbrukumu noslēdza ar precīzu metienu "devītniekā", bet septiņas minūtes vēlāk Džeiks Debrasks pēc iemetiena zibenīgi panāca 1:1. "Capitals" vārtsargs Vīteks Vanēčeks, špagatā cenšoties noķert ripu, guva traumu un maču nevarēja turpināt, viņa cietā stājoties Kreigan Andersonam.

Arī otrajā periodā komandas apmainījās diviem gūtiem vārtiem. Vispirms devītajā minūtē Brendons Dilons ar plaukstas metienu vēlreiz ieguva "Capitals" hokejistiem vadību, bet 17.minūtē Niks Ričijs tika pie atlēkušās ripas un panāca 2:2.

Pamatlaikā vairāk vārtu netika gūti un cīņa turpinājās papildlaikā līdz pirmajam precīzajam metienam. Pēc nospēlētām četrām minūtēm un 41 sekundes ripu bostoniešu vārtos ieraidīja Niks Douds, kurš ar nūju pielaboja komandas biedra metienu - 3:2.

Zīmīgi, ka komandas, kas uzvar sērijas pirmo spēli, 68,8% guvušas panākumus arī visā sērijā. Pērn pirmo kārtu pārvarēja septiņas no astoņām pirmajā sērijas mačā uzvarējušajām komandām.

Tikmēr Covid-19 uzliesmojuma dēļ pārceltajā regulārā čempionāta spēlē Vankūveras "Canucks" viesos ar rezultātu 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) pārsēja Edmontonas "Oilers".

Vankūveriešiem divus vārtus trešajā periodā guva Metjū Haimors.

Konors Makdeivids regulāro čempionātu noslēdza ar 105 punktiem, asistēdams vienīgajos "Oilers" vārtos. Viņš pamatturnīrā 56 mačos guva 33 vārtus un 72 reizes rezultatīvi piespēlēja, par 21 punktu apsteidzot savu komandas biedru Leonu Draizaitlu, kurš arī sestdienas maču noslēdza ar vienu rezultatīvu piespēli.

"Canucks" un Kalgari "Flames" aizvadīs trīs savstarpējās regulārā čempionāta spēles, taču abas komandas vairs nepretendē uz dalību Stenlija kausā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlē 56 dueļus.