Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Infektologs Dumpis: No visiem sporta veidiem īpaši bīstams ir hokejs

© Pixabay

Vadoties pēc notikumiem Latvijā un citviet pasaulē, no visiem komandu sporta veidiem, šķiet, ka īpaši bīstams ir hokejs, norādīja Veselības ministrijas galvenais infektologs, profesors Uga Dumpis.

LETA jau ziņoja, ka, vadoties pēc amatpersonu un speciālistu, tostarp Dumpja, paustā, nesen ieviestie ierobežojumi ir vērsti tieši uz sociālo burbuļu jeb atsevišķu cilvēku plūsmu norobežošanu un sadzīvisko dzīvi kopumā.

Infektologa ieskatā hokejs vērtējams kā īpaši bīstams, jo tas ir potenciāli saistīts ar ilgstošu atrašanos ģērbtuvēs, sēdēšanu uz rezervistu soliņa un klaigāšanu spēles laikā.

Arī Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) aģentūrai LETA norādīja, ka inficēšanās riskus var dalīt pēc izelpas intensitātes, proti, runājot risks zemāks nekā kliedzot, kamēr dziedāšana ir saistīta ar visaugstāko risku.

Tāpat Dumpis skaidroja, ka grupu nodarbības sportā ir bīstamas nevis ar pašu sportu, bet gan ar to, ka kopā sanāk cilvēki no dažādām vietām ārpus saviem sociālajiem burbuļiem.

Vadoties pēc infektologa paustā, bieži cilvēku krustošanās komandu sporta veidos notiek dažādu ģeogrāfisko teritoriju mērogos. "Jāsaprot arī, ka ir ļoti grūti no likumdošanas viedokļa atšķirt dažādus komandu sporta veidus," komentēja Dumpis.

Jau ziņots, ka, vadoties pēc SPKC informācijas, pagājušajā nedēļā 5,1% jauno Covid-19 slimnieku inficējušās sporta nodarbībās.

SPKC pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA norādīja, ka sakarā Covid-19 gadījumiem hokeja klubā Rīgas "Dinamo", un tā dalību Kontinentālajā hokeja līgā, ir jāsaprot, ka "viņi iet pēc saviem protokoliem un viņiem ir riska komandas". Līdz ar to uz šiem Covid-19 gadījumiem būtu jāraugās atsevišķi.