Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hārtlijs: Šī bija lieliska spēle, lai mācītos no savām kļūdām

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas hokeja izlasei trešdien aizvadītā pārbaudes spēle bija noderīga, lai tā varētu mācīties no savām kļūdām, uzskata valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase, turpinot gatavoties pasaules čempionātam, trešdien "Arēnā Rīga" pārbaudes mačā ar rezultātu 2:4 (2:0, 0:1, 0:3) piekāpās spēcīgajai Krievijai.

Latvijas hokejisti pirmo periodu uzvarēja ar 2:0, taču atlikušajās 40 minūtēs izlaida pārsvaru un cieta zaudējumu.

"Esmu ļoti priecīgs par mūsu spēles sākumu. Spēlētāji parādīja lielisku sniegumu. Domāju, otrā perioda pēdējā maiņa, kur krieviem bija lieliska iespēja gūt vārtus, mainīja spēles ritējumu. Trešajā periodā Krievija pārņēma spēles kontroli. Šī ir lieliska spēle, lai mācītos no savām kļūdām. Krievija lika mums samaksāt par savām kļūdām," stāstīja Hārtlijs.

Maču klātienē vēroja arī no Ziemeļamerikas atlidojušais Teodors Bļugers. Tāpat trešdien kļuva zināms, ka Latvijas izlasei pasaules čempionātā palīdzēs pieredzējušais uzbrucējs Lauris Dārziņš.

"Ne Bļugers, ne Dārziņš rīt nespēlēs. Uz rītdienas maču būs tikai nelielas izmaiņas, iespējams, tikai viens vai divi hokejisti," atklāja Hārtlijs.

Latvijas izlasi pirmajās pārbaudes spēlēs vadīja Artis Ābols, bet šobrīd komandai jau ir pievienojies tās galvenais treneris Hārtlijs, kurš kopā ar Omskas "Avangard" klubu šomēnes aizkļuva līdz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa finālam, kur gan pārliecinoši piekāpās Maskavas CSKA vienībai.

"Katru dienu sazinājos ar hokeja federācijas ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu un Arti. Spēlētāji pašlaik ir labā formā. Ar Latvijas komandu man nekad nav bijušas problēmas ar fizisko sagatavotību. Jā, mums nav tādu resursu kā lielajām valstīm, bet hokejs tiek spēlēts uz ledus un, cerams, atkal šokēsim hokeja pasauli," pauda Hārtlijs.

Tāpat kanādiešu speciālists uzteica uzbrucēja Rodrigo Ābola cīņassparu.

"Rodrigo bijis ilgs ceļš. Man patīk viņa izmērs un prasmes. Viņš Zviedrijā spēlē ar pieaugušiem vīriem. Šogad no viņa sagaidu vēl vairāk nekā pērn," atzīmēja Hārtlijs.

Tikmēr Krievijas izlases galvenais treneris Iļja Vorobjovs bija gandarīts par izcīnīto uzvaru.

"Bija grūts spēles sākums, uzdāvinājām pretiniekiem pāris vārtus. Izdevās atgriezties spēlē un uzvarēt," teica Vorobjovs.

Ceturtdien abas komandas tiksies atkārtoti, mačam sākoties plkst.18.30.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvija iesāka pagājušajā nedēļā, kad bez vairākiem līderiem izbraukumā vispirms ar 3:2 pēcspēles metienos uzvarēja Franciju, bet pēc tam šai pašai komandai piekāpās ar 0:2.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēles Latvijas nacionālajai valstsvienībai paredzētas 3. un 4.maijā izbraukumā pret Šveici.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.