Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvija nenosargā divu vārtu pārsvaru un zaudē krieviem

© f64

Latvijas izlase aizvadījusi pirmo divām pārbaudes spēlēm pret Krievijas izlasi un zaudēja ar 2:4. Jau rīt abas komandas tiksies atkārtoti.

Latvijas izlase aizvadījusi tikai divas pārbaudes spēles pavisam nesen viesos tiekoties ar Francijas izlasi. Pirmajā mačā pēcspēles metienos tika uzvarēts ar 3:2, taču otrajā zaudēts ar 0:2. Krievi jau paspējuši aizvadīt pat sešas spēles. Vispirms aprīļa sākumā ar tā saukto B sastāvu divreiz tika pieveikta Baltkrievija (3:1, 4:1). Divas uzvaras izcīnītas arī pret Franciju (2:0, 4:1) un divas arī pret Šveici (5:1, 5:2). Šajā Krievijas izlases sastāvā nav neviena no šogad Stenlija kausa izcīņā spēlējušajiem, kā arī neviena no Gagarina kausa izcīņas finālistiem.

Salīdzinot ar spēlēm pret Franciju, Latvijas izlasē notikušas pamatīgas izmaiņas. Klāt nākuši četri jauni aizsargi (Cibuļskis, Freibergs, Zīle un Sotnieks), kā arī astoņi uzbrucēji (brāļi Bukarti, Daugaviņš, Indrašis, Ķēniņš, Ābols, Pavlovs, Meija).

No rīta kļuva zināms, ka pie jauna līguma ir ticis Lauris Dārziņš un tas nozīmē, ka vairs nav šķēršļu viņa spēlēšanai izlasei. Vēlāk no federācijas puses arī tika saņemts apstiprinājums, ka Dārziņš ir pievienojies pārējiem kandidātiem. Tiesa, šovakar viņš pret krieviem nespēlēs. Tāpat kļuvis zināms, ka Rīgā ir ieradies Teodors Bļugers un, ka arī viņš ir gatavs pievienoties izlasei.

Izmantojot iespēju, šodien pārbaudes spēli aizvadīja arī Latvijas otrā izlase jeb izlase, kuru pārsvarā veidoja tie spēlētāji, kuri pavisam nesen spēlēja pret Franciju. Otrā izlase tikās ar Igauniju, kurai jau šās nedēļas izskaņā sāksies pasaules čempionāts 1B divīzijā. Mūsējie uzvarēja ar 2:0 un vārtus guva Elvis Biezais un Roberts Lipsbergs. Vārtos - Rihards Cimermanis.

Latvijas izlases sastāvs:

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis un Gustavs Dāvis Grigals;

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle, Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Uvis Balinskis, Roberts Mamčics, Krišjānis Rēdlihs;

Uzbrucēji: Roberts Bukarts, Kaspars Daugaviņš, Miks Indrašis, Ronalds Ķēniņš, Rodrigo Ābols, Mārtiņš Dzierkals, Emīls Ģēģeris, Oskars Batņa, Rihards Bukarts, Rihards Marenis, Vitālijs Pavlovs, Gints Meija, Renārs Krastenbergs.

1. periods

Latvijas izlases kapteinis šajā spēlē: Kaspars Daugaviņš un, visticamāk, būs arī pasaules čempionātā.

0:35. Pirmir noraidījumi un uzreiz abpusējais. Mums noraidīts Ralfs Freibergs.

Noraidījumu iesākumā krieviem divi itin bīstami metieni, bet vēl bīstamāks ir Indraša un Daugaviņa izgājiens 1:1. Diemžēl bez metiena...

1:0 (3:40). Mārtiņš Dzierkals. Var teikt, ka krievi paši uzdāvināja šo golu kļūdoties savā zonā, taču tā ir viņu problēma. Galvenais, ka Mārtiņš smuki piečakarēja Ņujorkas "Rangers" vārtsargu Georgijevu palaižot ripu starp kājsargiem.

6:58. Krievi drusku ilgāk padzīvojas pa Latvijas zonu un tas beidzas ar Artūra Kuldas noraidījumu.

10:16. Ķēniņš krievu zonā tiek apstādināts ar neatļautu paņēmienu un pirmais vairākums Latvijai.

Vairākums diezgan pieticīgs. Patiesībā, nekāds.

13:45. Divas minūtes Oskaram Batņam.

Arī krievu vairākums pieticīgs. Tikai pēdējās 15-20 sekundēs kaut ko savērpa Latvijas zonā.

2:0 (19:01). Krievi ir ļoti dāsni. Arī otros vārtus viņi burtiski uzdāvina un, ja reiz ir šādas dāvanas, tad Kaspars Daugaviņš un Riberts Bukarts jau nu pratīs nokārtot vārtu guvumu. Bukartan gols, Daugaviņam piespēle.

Lai arī rezultāts ir pārliecinoši par labu Latvijai, pati spēle ir diezgan garlaicīga. Ātrumi pieticīgi, spēka spēle - vēl pieticīgāka. Kā jau pārbaudes spēlē piedienas un it īpsāi situācijā, kad lielākai daļai spēlētāju ilgāku laiku nav bijusi spēļu prakse.

2. periods.

Metieni pirmajā periodā: 4:9

25. min. Tikai tagad tā pa īstam Gudļevskim jāglābj komandu no vārtu zaudējuma. Bija jātver Kovaļčuka metiens...

10. min. Spēle kļuvusi ātrāka, arī pa kādam spēka paņēmienam sanāk, taču reālu vārtu gūšanas iespēju nav ne vienai, ne otrai komandai.

33. min. Vēl nopietnāk Gudļevskim jāiesaistās spēlē. Vēl nopietnāk, kā pirms tam, kad bija jāatvaira Kovaļčuka metienu.

2:1 (34:23). Jau vairākas minūtes krievi cenšas iztamborēt līdz vārtiem, taču drošākais variants ir metiens no zilās līnijas, Gudļevskis ir piesegts un ripa atrod ceļu līdz vārtiem. Pēc spēles gaitas, loģisks vārtu zaudējums.

34:38. Uzreiz noraidījums Latvijas izlasē. Divas minūtes nopelna Ābols.

Kaut ko krieviem izdevās izveidot mūsu zonā, bet kopumā aizsardzība bija labāka par ptetinieku uzbrukumu.

40. min. Šoreiz ar labdarību nodarbojas mūsējie, kad laukuma vidus zonā kļūdās Sotnieks, bet atšķirība tā, ka Gudļevskis neļāva krieviem izlīdzināt rezultātu.

3. periods.

Metieni otrajā periodā - 7:8

Krievi periodu iesāk ātrāk un bīstamāk, reizi Gudļevskim ir glābēja misija, taču ceturtajā minūtē mūsējiem izdodas aizskriet pretuzbrukumā, kas beidzas ar Daugaviņa un Roberta Bukarta saspēli, ar mēģinājumu gūt vārtus...

2:2 (45:08). Jakupovs palicis vientuļš vārtu priekšā un krievu ofensīva beidzas ar otrajiem zaudētajiem vārtiem. Pat divi Gudļevski nespētu glābt...

2:3 (47:13). Krievu ātrumi kļūst arvien lielāki un uz tā fona arvien lēnāki sāk izskatīties latvieši. Rezultātā - ripa tiek izspēlēta līdz tukšiem vārtiem. Arī šajā situācijā neglābtu neviens no pasaules elites vārtsargiem.

49:16. Parupjš pārkāpums pret Sotnieku un Latvija tiek pie vairākuma. Kisiļevičam pat 2+10 minūtes.

Vairākuma laikā ne reizi neizdodas iekārtoties krievu zonā.

53:01. Abpusējs noraidījums Ābolam un Plotņikovam.

54. min. Beidzot arī Latvijas izlasei ir itin reāla iespēja gūt vārtus, taču Indraša metiens lido maķenīt garām vārtiem.

58. min. Gudļevskis nomainīts pret sesto spēlētāju.

59:32. Krieviem izdodas trāpīt pa tukšo vārtu stabiņu, bet pusminūti pirms spēles beigām arī trāpa tajos.