Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bļugers tuvākajā laikā pievienosies izlasei

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Uzbrucējs Teodors Bļugers trešdien ielidos Rīgā un tuvākajā laikā varētu pievienoties Latvijas hokeja izlasei, kas pašlaik aktīvi gatavojas pasaules čempionātam, sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Pēc atgriešanās dzimtenē Bļugers tiksies ar izlases treneriem, lai spriestu par pievienošanos komandai. Trešdien un ceturtdien tā Rīgā aizvadīs pārbaudes mačus ar Krievijas izlasi, bet sagaidāms, ka uzbrucējs valstsvienību papildinās pēc šīm spēlēm.

Tāpat lielākas skaidrības nav ar uzbrucēja Rūdolfa Balcera pievienošanos izlasei. Jau pagājušajā nedēļā bija informācija, ka viņš varēs komandu papildināt tuvāko divu nedēļu laikā.

Gan Bļugers, gan Balcers šosezon debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Sezonu NHL turpina izlases pirmā vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", tāpēc hokejista pievienošanās izlasei tuvākajā laikā nav gaidāma.

Bļugers šajā sezonā Pitsburgas "Penguins" rindās 28 regulārā čempionāta spēlēs guva sešus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā viņš laukumā bija vienā mačā. Tikmēr Amerikas Hokeja līgā (AHL) hokejists Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" sastāvā 45 mačos guva 21 vārtus un veica 18 rezultatīvas piespēles.

Balcers šajā sezonā debitēja NHL, kur Otavas "Senators" sastāvā viņš 36 cīņās izcēlās ar pieciem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Lielāko daļu sezonas 22 gadus vecais liepājnieks pavadīja AHL, kur Belevilas "Senators" rindās 43 spēlēs guva 17 vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles.

Pasaules čempionāts Slovākijā sāksies 10.maijā, bet Latvijas valstsvienība Bratislavā tiksies ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.