Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgā viesosies Daugaviņš un Karsums. Cik viesmīlīgs būs "Dinamo"?

© spartak.ru

Pēc 12 dienu pārtraukuma mājas spēli atkal aizvadīs Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pulksten 17:00 uzņems Maskavas "Spartak" – komandu, kuru pārstāv latviešu uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums. Principiālo dueli tiešraidē translēs kanāls TV6.

Rietumu konferences kopvērtējumā rīdzinieki atrodas piektajā vietā, esot vienā līmenī ar komandām, kuru budžeti ir vairākas reizes lielāki. Ja šodien izdosies uzvarēt, tad aiz muguras tiks atstāta Maskavas CSKA, kamēr Sanktpēterburgas SKA paliks viena punkta attālumā. Sekmīgais sezonas starts devis hokejistiem pārliecību, un tas redzams arī laukumā - situācijās, kad neizdodas kombinācija, viņi nevis atmet ar roku, bet mēģina vēlreiz, un ar otro piegājienu gan sanāk.

Iepriekšējais mačs tika aizvadīts pirms četrām dienām. Liekot punktu sezonas tālākajam izbraukumam, izdevās ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveikt Vladivostokas "Admiral". Pamatlaikā vārtus guva Līnuss Videls, kura mestā ripa izlidoja cauri vārtu tīkliņam, un viņš pēcāk norādīja, ka tā gadījies pirmoreiz karjerā, un Metjū Majone, kurš ir viens no līgas rezultatīvākajiem aizsargiem. Bullīšos tika realizēti trīs no četriem mēģinājumiem - precīzi bija Videls, Lauris Dārziņš un Kevins Klārks.

Protams, šodien gaidāmais duelis solās būt ļoti principiāls. Kad uz Rīgu atbrauc viens Latvijas izlases hokejists, tas piedod mačam papildus asumiņu, bet šodien laukumā dosies divi - Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums. Turklāt viņi spēlē vienā virknējumā, kurā centra uzbrucējs ir čehs Robins Hanzls. Trešdien Maskavas "Spartak" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, mājās ar 6:1 sakaujot Čeļabinskas "Traktor", un šī maiņa bija galvenā panākuma kaldinātāja - Daugaviņam 1+2, Karsumam 1+1, Hanzlam 1+0.

Ar astoņās spēlēs sakrātajiem astoņiem punktiem Maskavas "Spartak" rietumos ieņem - nē, astotā tā nav - septīto vietu. Sezonu izdevās sākt ar trīs uzvarām četrās spēlēs, taču sekoja pieminētie trīs zaudējumi pēc kārtas, kas izsita no sliedēm. Tiesa, tikai vienā mačā "Spartak" varēja uzskatīt par favorīti - kad viesos ar 1:3 tika zaudēts Minskas "Dinamo". Pēcāk pretī stājās Sanktpēterburgas SKA un Jekaterinburgas "Avtomobilist" - vienīgā komanda, kas joprojām ir bez zaudējumiem.

Pārsteidzoši, bet viesu rezultatīvākais spēlētājs ir aizsargs - 33 gadus vecais Andrejs Kuteikins guvis vienus vārtus un pievienojis sešas piespēles. Pagājušajā sezonā viņš pārstāvēja Maskavas "Dynamo", sakrājot 15 punktus, un jau pēc astoņiem mačiem viņš veicis pusi ceļa. Viņa tuvākais sekotājs ar 3+3 ir Aleksandrs Hohlačovs, kurš bija lielisks arī pērn, ar 50 punktiem 52 mačos palīdzot "Spartak" sasniegt Gagarina kausa izcīņu. Pārstāvot Bostonas "Bruins", Hohlačovs aizvadījis deviņas spēles Nacionālajā hokeja līgā. Hanzlam, kurš piedalījās 2017. gada pasaules čempionātā, ir trīs vārti un divas piespēles, bet Daugaviņa kontā 2+3. Karsums pagaidām sakrājis divus vārtus un vienu piespēli.

Maskavā par vārtu drošību atbild divi 30 gadus veci ripu ķērāji - slovāks Juliuss Hudāčeks, kuram patīk pēc uzvarām ar īpašiem šoviem izklaidēt līdzjutējus, un Ņikita Bespalovs. Pagaidām labāk izskatās leģionārs, kurš piecu spēļu laikā atvairījis 92,6% metienu. Bespalovs laukumā devies četrās spēlēs un atvairījis 90,6%. Viņš bija komandas pirmais vārtsargs pagājušajā sezonā un "Spartak" pārstāv trešo gadu pēc kārtas, kamēr Hudāčeks līdz pagājušajai sezonai bija aizvadījis tikai vienu spēli Krievijā.

Maskavas "Spartak" pēdējā laikā bijis viens no neērtākajiem rīdzinieku pretiniekiem - nav izdevies uzvarēt kopš 2015. gada oktobra, piedzīvojot četrus zaudējumus pēc kārtas.

Rīgas "Dinamo" spēles septembrī

Datums Laiks Pretinieks
23. septembris 17:00 Maskavas Spartak
25. septembris 19:30 Helsinku Jokerit
27. septembris 19:30 Sochi
29. septembris 17:00 Astanas Barys

Rietumu konferences kopvērtējums

V Komanda S U UP ZP Z Vārti Punkti
1. Helsinku Jokerit 9 7 0 1 1 37:17 15
2. Jaroslavļas Lokomotiv 9 6 0 0 3 25:16 12
3. Sanktpēterburgas SKA 9 6 1 0 2 30:14 14
4. Maskavas CSKA 9 5 1 0 3 22:13 12
5. Rīgas Dinamo 8 4 1 1 2 21:16 11
6. Čerepovecas Severstal 10 3 1 1 5 18:30 9
7. Maskavas Spartak 8 4 0 0 4 23:18 8
8. Podoļskas Vityaz 10 4 0 0 6 25:29 8