Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Balcers Otavā debitē ar zaudējumu, Bļugeram -2 pret "Red Wings"

© AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas pārbaudes spēlē pirmo reizi Otavas "Senators" kreklu mugurā vilcis latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers, komandai ar 1:4 piekāpjoties Toronto "Maple Leafs". Savukārt Teodors Bļugers un Pitsburgas "Penguins" ar 2:3 pagarinājumā zaudēja Detroitas "Red Wings".

Otavas "Senators" iedzinējos nonāca jau otrās trešdaļas piektajā minūtē, kad izcēlās pretinieku lielākā zvaigzne Ostons Metjūzs. Noslēdzošā perioda vidū Džeremijs Brako dubultoja pārsvaru, taču pēc četrām minūtēm čehs Filips Člapīks cīnījās vārtu priekšā, tika pie atlēkušās ripas, realizēja skaitlisko vairākumu un ļāva Kanādas galvaspilsētas komandai pietuvoties - 1:2. Pēdējais vārds gan piederēja Taileram Enisam - Bufalo "Sabres" bijušais uzbrucējs guva divus vārtus pēdējo trīs minūšu laikā, turklāt abās reizēs bez rezultatīvām piespēlēm, un "Maple Leafs" uzvarēja ar 4:1.

Rūdolfs Balcers spēlēja Otavas "Senators" trešajā maiņā kopā ar Člapīku un Benu Sekstonu. Latvietis bija laukumā, kad komanda guva vienīgos vārtus, bet čehs bija ātrāks cīņā par atlēkušo ripu. Balcers 1:41 spēlēja vairākumā un 1:09 mazākumā. Viņa kontā divi spēka paņēmieni, divi metieni, kas lidoja garām mērķim, un negatīvs lietderības koeficients -1.

Zaudējumu piedzīvoja arī Pitsburgas "Penguins", kas izbraukumā ar 2:3 pagarinājumā atzina Detroitas "Red Wings" pārākumu, divas reizes nespējot noturēt pārsvaru. Rezultātu atklāja Dereks Grānts, bet mājinieki atbildēja ar Trevora Hamiltona precīzo metienu. "Penguins" vadībā atgrieza Raiens Hagertijs, bet 58 sekundes vēlāk izcēlās veterāns Jusi Jokinens. Savukārt uzvaru nodrošināja Maikls Rasmusens, kurš karjeras laikā nav aizvadījis nevienu maču profesionālajā hokejā.

Teodors Bļugers veidoja Pitsburgas "Penguins" otro maiņu, spēlējot kopā ar Danielu Sprongu un Adamu Džonsonu. Viņš laukumā pavadīja 18:02 minūtes, 2:53 no tām mazākumā, bet vairākumā nespēlējot. Bļugers uzvarēja 63% iemetienu, bloķēja trīs metienus, nopelnīja savai komandai vairākumu, bet maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

No citām spēlēm jāizceļ duelis, kurā Floridas "Panthers" viesos ar 5:2 sakāva Monreālas "Canadiens". Kanādiešu uzbrucējs Makss Domi, kurš komandai pievienojās tikai šajā vasarā, gribēja izkauties ar pretinieku līderi Āronu Ekbladu. Saņēmis atteikumu, viņš iesita pa seju pārsteigtajam pretiniekam, taisnā ceļā tiekot aizsūtīts uz ģērbtuvēm, bet Ekblads laukumu pameta ar asiņainu seju. Sagaidāms, ka Domi par incidentu saņems diskvalifikāciju un būs jāizlaiž regulārās sezonas ievads.

Pārbaudes spēles

Spēle Rezultāts Spēle Rezultāts
Hurricanes - Lightning 6:1 Rangers - Flyers 4:6
Red Wings - Penguins 3:2 P Canadiens - Panthers 2:5
Senators - Maple Leafs 1:4 Wild - Blues 2:3
Canucks - Flames 1:4