Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvijai uz tablo atkal nulle un sagrāve pret Somiju

© F64

Vēl vienu zaudējumu, gatavojoties pasaules čempionātam, piedzīvojusi Latvijas hokeja izlase. Atkal negūstot vārtus, latvieši zaudēja Somijas izlasei otro dienu pēc kārtas ar rezultātu 0:5.

Vakar aizvadītajā pirmajā abu komandu tikšanās reizē latviešiem neizdevās iepriecināt savus līdzjutējus, atzīstot Somijas izlases pārākumu ar rezultātu 0:3. Ar dažiem labiem momentiem uzbrukumā šoreiz bija krietni par maz. Šovakar Latvijas izlasē bija pāris izmaiņas, vietu vārtos ieņemot Mārim Jučeram, uzbrukumā vietu 1. maijā ieņemot Mikam Indrašim, bet aizsardzībā pieteikts Edgars Siksna.

Pirmajās piecās minūtēs izteikti dominēja Somijas izlase, bet aktīvāk, salīdzinājumā ar pirmo spēli, darbojās arī Latvijas hokejisti. Latvieši pirmo nopietno uzbrukumu veica vien pēc piecām spēlētām minūtēm, kad daudz ar ripu darbojās Indrašis. Drīz pēc tam somi atklāja mača rezultātu, kad Matiass Mītinens ar ļoti precīzu metienu no iemetiena apļa pārspēja Jučeru (1:0).

Somi turpināja bīstami uzbrukt, regulāri meta pa vārtiem, bet Ēriks Ševčenko bija pirmais, kurš spēja veikt puslīdz bīstamu metienu pēc 13 nospēlētām minūtēm pirmajā periodā. Tuvojoties pirmā perioda beigām, somi atslāba viduszonā, kas ļāva Latvijas hokejistiem arvien biežāk veikt uzbrukumus ar metieniem pa vārtiem. Neskatoties uz to, vārtus tomēr guva Somija, kad kādu spraugu tuvajā stūrī atrada Anti Somela. Pēdējā minūtē Jučers nebija glābējs arī pēc Sakari Maninena metiena, pirmajam periodam noslēdzoties ar nepatīkamo 0:3.

Otrā perioda ievadā Latvijas izlase izturēja skaitlisko mazākumu. Somi turpināja aktīvi presingot, neļaujot mājiniekiem izvērsties. Sestajā minūtē Frenkam Rezgalam radās iespēja pēc pretinieku kļūdas savā zonā, bet neizdevās veikt labu metienu vārtu priekšā. Vēl minūti vēlāk Artūra Salijas aktivitāte lika pretiniekiem pārkāpt noteikumus. Vairākumā laba iespēja bija Indrašim un Jevpalovam vārtu priekšā, bet pēc bīstamā momenta pie Somijas vārtiem, Marko Antila radīja pretuzbrukumu uz Latvijas vārtiem. Latviešiem izdevās beidzot iegūt iniciatīvu un arī otro vairākumu. Pēc nospēlētas minūtes latvieši bija ļoti tuvu vārtu guvumam, bet Indrašis netrāpīja pa vārtos slīdošo ripu, pēc tam pats to raidot zem vārtsarga.

Kamēr latvieši centās ieraidīt ripu vārtos, to reāli turpināja darīt Somijas hokejisti, izmantojot Latvijas izlases nomaiņu. Sakari Maninens, saņemot ripu, otro reizi šajā mačā pārspēja Jučeru. Drīz pēc tam aizsardzībā pārcentās Oskars Batņa, dodot Somijai vairākumu. Somiem vajadzēja vien nepilnas 40 sekundes, lai no vārtu priekšas Oli Palola uzstādītu otrā perioda gala rezultātu - 5:0.

Trešajā periodā Latvijas hokejisti izmisīgi centās gūt vismaz vienus vārtus. Tuvojoties perioda vidum, latvieši aktīvi presingoja laukumā un centās piespiest pretiniekus kļūdīties. Somi kontrolēja situāciju laukumā, spēlēja no aizsardzības un bija gatavi izmantot jebkuru pretinieku kļūdu. Piecas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām Latvijai vairākumu atnesa Gints Meija. Tā laikā Jevpalovs divas reizes centās raidīt ripu tuvajā stūrī, bet lieliski vietu vārtos ieņēma Ēro Kilpelainens. Šo vairākumu izmantot neizdevās, bet pēdējā iespēja to paveikt vēl bija mača beigās. Somijas izlases vārtsargs glāba savu komandu pēc Indraša metiena. Somi izturēja latviešu pēdējo spiedienu un galu galā sakāva mājiniekus ar 5:0.

Par šī mača labāko spēlētāju Somijas izlasē atzina Ēro Kilpelainenu, bet Latvijas izlasē Uvi Jāni Balinski.