Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvijas izlasi papildina vārtsargs Jučers

© ITAR-TASS/Scanpix

Latvijas izlasi pirms trešdien un ceturtdien paredzētajām pārbaudes spēlēm papildinājis 30 gadus vecais vārtsargs Māris Jučers, kurš sezonu pavadīja Francijas klubā "Lyon" un kļuva par Francijas kausa ieguvēju. Jučers ir piedalījies trīs pasaules čempionātos, divos no tiem dodoties laukumā.

Māris Jučers ārzemēs pavadījis pēdējās četras sezonas, un vienošanos ar "Lyon" viņš panāca pagājušā gada maijā. Komandas pirmais vārtsargs laukumā devās 32 spēlēs, tiekot galā ar 88,9% pretinieku metienu un vidēji ielaižot 3,17 ripas. Pirms piecām dienām "Lyon" paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar latvieti, viņam kļūstot par brīvo aģentu. Jučers spožāko maču aizvadīja Francijas kausa finālā, palīdzot "Lyon" ar 2:0 pieveikt "Gap".

Iepriekš Jučers spēlēja Polijā, bet pirms tam divas sezonas pavadīja Kazahstānas čempionātā, pārstāvot Atirau "Beibarys". Pirmajā sezonā viņš regulārajā čempionātā 20 mačos tika galā ar 92,6% metienu, bet deviņos izslēgšanas mačos vārtsargs spēja statistiku uzlabot līdz 95,0%. Pirms tam Jučers trīs sezonas pavadīja Kontinentālās hokeja līgas klubā Rīgas "Dinamo".

2012./2013. gada sezonas ievadā viņš izkonkurēja pieredzējušo zviedru Mikaelu Telkvistu, kļūstot par Rīgas "Dinamo" pirmo vārtsargu, taču veiksmīgajam sezonas ievadam turpinājums nesekoja. Arī pasaules čempionātā Jučeram neizdevās uzvarēt cīņā par vietu vārtos, piekāpjoties tobrīd 20 gadus vecajam Kristeram Gudļevskim. Kopumā Jučers ir devies uz trim pasaules čempionātiem, laukumā dodoties divos.

Latvijas izlase trešdien un ceturtdien aizvadīs pirmās pārbaudes spēles savā laukumā, tiekoties ar Somijas valstsvienību. Treneru rīcībā līdz šodienai bija tikai Latvijas čempionāta MVP Uldis Čalpa, jo pēc pārbaudes mačiem Norvēģijā no sastāva tika svītrots Reinis Petkus. Latvijas izlase cer uz pasaules čempionātu piesaistīt Gudļevski un Amerikas Hokeja līgā spēlējošo Matīsu Kivlenieku.

Savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Ivars Punnenovs, par 99% uz turnīru nebrauks Jānis Kalniņš, savukārt Elvim Merzļikinam pēc divām dienām sāksies Šveices čempionāta fināls.