Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons piespēlē, "Sabres" iemet septiņas ripas "Predators" vārtos

© AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālās hokeja līgas (NHL) Austrumu konferences vājākā komanda Bufalo „Sabres” ar 7:4 pārspēja Rietumu konferences labāko komandu Nešvilas „Predators” ar 7:4. Latviešu uzbrucējs šajā mačā atzīmējās ar vienu piespēli, savukārt viņa komandas biedrs Džeiks Aikels – ar piecām.

Četras spēles pirms regulārā čempionāta beigām abu komandu pozīcijas ir skaidras. „Predators”, visticamāk, saglabās pirmo vietu Centrālajā divīzijā un arī visā Rietumu konferencē, savukārt „Sabres” gandrīz visu sezonu ieņēma pēdējo vietu Austrumos un komandas rīcībā ir pavisam nedaudz laika, lai pacelties kaut vienu pozīciju augstāk. Šodien Fila Hauslija trenētā vienība izdarīja pirmo soli šajā virzienā, nodemonstrējot lielisko uzbrūkošo hokeju.

Jau pirmais bīstams moments plēsoņu zonā noslēdzās ar vārtu guvumu - Džeisons Pominvils atklāja rezultātu pēc Girgensona piespēles - 1:0. Tomēr pirmā trešdaļa noslēdzās ar 1:2, savukārt otrā perioda sākumā „Sabres” bija iedzinējos ar divu vārtu starpību - 1:3. Bufalo ātri panāca izlīdzinājumu - 3:3, taču Niks Bonino atkal izvirzīja „Predators” vadībā - 3:4. „Sabres” lieliski aizvadīja perioda galotni - divi Sema Reinharta vārti un precīzs Kails Okposo metiens pēdējā minūtē ļāva aiziet uz pārtraukumu ar rezultātu 6:4.

Pēdējā trešdaļā Reinharts guva savus trešos vārtus mačā - 7:4, nodrošinot „Sabres” 25. uzvaru šosezon un otro pēdējos trīs mačos. Divas reizes „Predators” vārtsargu pārspēja Okposo, savukārt Džeks Aikels asistēja piecos vārtu guvumos.

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 12:11 minūtes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un vienu reizi rezultatīvi piespēja, maču noslēdzot ar -1. Šī bija 70. spēle uzbrucējam šajā sezonā, uzbrucēja kontā ir septiņi vārti, astoņas piespēles un negatīvs lietderības koeficients -11.

Pirmo spēli NHL aizvadīja viens no šīs sezonas labākiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunajiem spēlētājiem Eli Tolvanens. 18 gadus vecais „Predators” uzbrucējs viņam atvēlētajās 13:34 minūtēs pielietoja vienu spēka paņēmienu, bet pa vārtiem nemeta.