Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bļugeram trīs punkti AHL mačā pret Binduli; Gudļevskim zaudējums

© Wilkes-Barre/Scranton Penguins

Latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm sekmēja „Penguins” uzvaru Amerikas Hokeja līgas mačā pret Hēršijas „Bears” (6:4). Bļugers tika atzīts par mača trešo zvaigzni.

Kristofera Binduļa pārstāvētā „Bears” jau mača pirmajās piecās minūtēs izvirzījās vadībā ar 2:0, bet pirmo periodu pabeidza ar 3:1. Otrajā periodā „Penguins” atguvās vispirms ar Toma Sestito vārtu guvuma palīdzību, bet perioda pēdējā sekundē ripu vārtos pēc Teodora Bļugera rezultatīvas piespēles iedabūja Tomass di Pauli, panākot 3:3.

Trešajā periodā Bļugers vēlreiz palīdzēja di Pauli gūt vārtus, un „Penguins” panāca 5:3, taču „Bears” vienus vārtus atguva. 56. minūtē sekoja „Penguins” ātrais uzbrukums, kurā Bļugers uzņēma lielu slidojuma ātrumu un precīzi noslēdza uzbrukumu divi pret vienu aizsargu, panākot spēles gala iznākumu 6:4.

Bļugeram šī bija otrā spēle AHL karjerā, kurā viņš izcēlies ar trim punktiem - tādu pašu sasniegumu viņam izdevās paveikt arī pagājušajā sezonā. Šajā spēlē Bļugers atzīmējās arī ar četriem metieniem un pozitīvu lietderības koeficientu plus divi. Kopumā šosezon Bļugeram 57 spēlēs 17 vārti un 20 rezultatīvas piespēles.

Individuāli sekmīga spēle arī Bindulim, kurš savā astotajā AHL mačā tika pie pozitīva lietderības koeficienta plus divi, neskatoties uz komandas sešiem ielaistajiem vārtiem. Viņš bija vienīgais komandā ar tik labu lietderības koeficientu.

Kristeram Gudļevskim tikmēr zaudējums „Sound Tigers” sastāvā, ar 1:4 atzīstot Providensas „Bruins” pārākumu. Gudļevskis atvairīja 39 no 43 pretinieku metieniem, bet neaizvairījās no trešā zaudējuma pēc kārtas, kamēr viņa komanda balansē uz AHL „play-off” robežas, šobrīd ieņemot astoto vietu Austrumu konferencē.