Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Hurricanes" godina Irbi kā vienu no visu laiku labākajiem kluba hokejistiem

© F64

Leģendārais latviešu vārtsargs Artūrs Irbe sestdien tika godināts kā viens no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Karolīnas "Hurricanes" visu laiku labākajiem spēlētājiem.

"Hurricanes" šosezon svin kluba 20 gadu jubileju un sestdien pirms savā laukumā gaidāmās cīņas pret Filadelfijas "Flyers" pašlaik 51 gadu vecajam Irbem tika sniegts gods veikt simbolisko iemetienu laukuma centrā. Viņš tika godināts kā viens no 20 labākajiem hokejistiem kluba vēsturē.

Irbe "Hurricanes" komandā nospēlēja sešas sezonas un viņš tās vēsturē ir otrais labākais vārtsargs aizvadītajos mačos (309), izcīnītajās uzvarās (130) un "sausajās" spēlēs (20). Pirmo vietu šajos rādītājos ieņem ilggadējais vienības vārtsargs Kems Vords.

Tāpat Irbe bija "Hurricanes" stūrakmens ceļā uz 2002.gada Stenlija kausa izcīņas finālu, kur komanda sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-4 piekāpās toreiz ļoti zvaigžņotajai Detroitas "Red Wings". Roli pilsētā bāzētā komanda toreiz NHL izslēgšanas turnīrā tik tālu tika pirmo reizi, bet pirmo un pagaidām vienīgo reizi tā Stenlija kausu ieguva 2006.gadā, tomēr tas jau notika bez latviešu vārtsarga palīdzības.

Kā spēlētājs Irbe pasaules spēcīgākajā hokeja līgā aizvadīja 13 sezonas četru dažādu komandu sastāvā, tāpat viņš divas reizes piedalījies NHL Visu zvaigžņu spēlē.



Tiesa, sestdienas mačā "Hurricanes" cieta neveiksmi ar 2:4 (1:0, 0:0, 1:4), nespējot nosargāt divreiz iegūtu vadību un piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.