Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

VIDEO: KHL Spēlētāju arodbiedrības vadītājs veterānu mačā piekauj tiesnesi

© KHL

Kontinentālās hokeja līgas Spēlētāju arodbiedrības vadītājs Andrejs Kovaļenko, aizvadot maču veterānu turnīra ietvaros, sakāvies ar tiesnesi, kurš pēcāk nonācis slimnīcā. Lai gan Kovaļenko savu vainu atzīst, notikušajā viņš nesaskatot neko ārkārtēju.

Veterānu turnīra izslēgšanas mačā Andrejs Kovaļenko bija pagalam neapmierināts ar pretinieku izdarībām - lai gan spēka paņēmieni nav atļauti, viņš tika neatļauti kavēts. Tiesnesis Vladislavs Kiseļevs momentu neievēroja, taču redzēja, ka Kovaļenko pēcāk mēģina pretiniekam iesist ar nūju, hokejistu noraidot.

Pēc atgriešanās laukumā Kovaļenko sācis lamāties ar Kiseļevu, kurš Krievijas hokeja aprindās arī zināms ar ne pašu vieglāko raksturu. Arbitrs atbildējis, un Kovaļenko vairs nav varējis noturēties, izdarot sitienu. Par šādu gājienu viņš saņēma 10+20+20 soda minūtes, kamēr Kiseļevs ilgu laiku palika guļot uz ledus. Tiesnesis spēli aizvadīja līdz beigām, bet pēcāk devās uz slimnīcu, kur viņam konstatēts smadzeņu satricinājums, kā arī uzrakstīja iesniegumu policijā.

"Emociju uzplūdā nepiekritu tiesneša lēmumam. Bija neliels konflikts, kas pārauga... Nenoliedzu, ka iesitu tiesnesim, bet rakstītajā, ka situ ar nūju, patiesības nav. Iesitu vienu reizi. Ar kreiso roku, lai gan esmu labrocis. Un tiesnesis aizvadīja maču līdz galam," notikušā detaļas skaidroja Kovaļenko, kurš karjeras laikā kļuvis par olimpisko čempionu, aizvadījis 620 mačus Nacionālajā hokeja līgā un divreiz ticis atzīts par Krievijas Superlīgas MVP.

"Mani neviens nelaida tuvumā! Gribēju pēc spēles pieiet un pateikt: "Jā, piedod, man nebija taisnība." Taču mani nelaida klāt. Kad viņš devās prom, es sēdēju policijas ielenkumā. Neriskēju doties klāt, lai nepadarītu situāciju vēl sliktāku," teica Kovaļenko. "Pilnīgi noteikti viņam atvainošos. Tāpat atvainojos līdzjutējiem, kuri vairāk pieraduši pie maniem vārtu guvumiem, ne soda minūtēm. Nekad neesmu bijis rupeklis. Saviem bērniem mācu asu, bet godīgu hokeju, un cieņu pret tiesnešiem."