Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensonam vārti Bufalo uzvarā pār Toronto

© AP / Scanpix

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons Nacionālās hokeja līgas spēlē palīdzējā Bufalo „Sabres” ar 5:3 pieveikt Toronto „Maple Leafs”, gūstot savus sezonas septītos vārtus.

Zemgus Girgensons šonakt devās laukumā „Sabres” nomināli pirmajā uzbrucēju maiņā kopā ar Semu Reinhārtu un Raienu O`Railiju. Girgensons nospēlēja 18:02 minūtes, izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku metienu un pielietoja veselus septiņus spēka paņēmienus. Latviešu uzbrucējs nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu plus divi, kā arī saņēma divas soda minūtes.

Girgensons guva vārtus 34. minūtē, tobrīd izvirzot komandu vadībā ar 3:2. Vārtu guvumā neiztika bez veiksmes palīdzības - Sema Reinhārta gar vārtiem piespēlētā ripa pēc rikošeta pret Girgensona slidu ielidoja vārtos. Vārtu guvums tika ieskaitīts, jo Zemgus neizdarīja apzinātu kustību ar kāju, ievirzot ripu vārtos.

Šajā sezonā Girgensonam 60 spēlēs šis ir 12. rezultativitātes punkts (7+5). Viņam izdevies pārtraukt savu astoņu spēļu sēriju bez gūtiem punktiem, kā arī gūt pirmos vārtus kopš sestā februāra spēles pret Anaheimu. Ar septiņiem gūtiem vārtiem Girgensons sasniedzis savu abu iepriekšējo sezonu rādītāju, bet karjerā kopumā Girgensons pietuvojies pavisam tuvu simts NHL punktu atzīmei - pēc šodienas mača viņam 337 spēlēs 98 punkti.

„Sabres” šajā mačā jau pirmajās četrās minūtēs izvirzījās vadībā ar 2:0, pateicoties Reinhārta un Džeisona Pominvila vārtu guvumiem. Toronto „Maple Leafs”, visnotaļ stabila „play-off” pretendente līdz otrā perioda vidum atspēlējās ar divu Leo Komarova vārtu palīdzību, bet Girgensons atkal pasniedza vadību Bufalo, kamēr O`Railijs uzreiz pēc Girgensona vārtiem panāca jau 4:2, un arī šajā vārtu guvumā aktīvi piedalījās Zemgus, ar presingu piespiežot pretinieku kļūdīties uzbrukuma sākumā, ripa pēc rikošeta pret tiesneša slidu nonāca pie O`Railija, kurš uzreiz izdarīja metienu un pārsteidza vārtsargu.

Lai arī mačā kopumā Toronto uzbruka daudz vairāk (metieni 41:24), Bufalo trešajā periodā savu pārsvaru nostiprināja, Jūhanam Lāšonam panākot 5:2. Pašās beigās Toronto vienus vārtus gan atguva, bet no zaudējuma neizbēga.

Bufalo rindās 38 no pretinieku 41 metiena atvairīja Čads Džonsons, palīdzot komandai gūt piekto uzvaru pēdējās desmit spēlēs. Bufalo joprojām ieņem pēdējo vietu Austrumu konferencē, bet vairs tikai par vienu punktu atpaliek no „Senators”, kurai gan par divām spēlēm mazāk.