Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Sensacionāli! Vācija pieveic Zviedriju un nokļūst pusfinālā

© EPA/Scanpix

12 minūtes pirms pamatlaika beigām esot vadībā ar 3:1, Vācijas izlase izlaida divu vārtu pārsvaru, tomēr papildlaikā pārspēja Zviedrijas izlasi ar 4:3, sensacionāli iekļūstot olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra pusfinālā.

Zviedrija pēdējo spēli aizvadīja 18. februārī grupu turnīra, kamēr vācieši ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu nodrošināja tikai vakar, kvalifikācijas raundā apspēlējot Šveici ar 2:1. Mača sākumā varētu šķist, ka tre kronor iznīcinās pretiniekus - pēc astoņām minūtēm zviedriem piederēja pārsvars metienos 13:0. Sākuma spiediens tika izturēts, tad Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba „Neftekhimik” un Zviedrijas izlases uzbrucējs Deviss Everbergs saņēma divus noraidījumus pēc kārtas, no kuriem otrais tika realizēts - Kristiāns Erhofs uzmeta no zilās līnijas un ripa atrada ceļu Viktora Fasta vārtos - 0:1. Pagāja tikai 29 sekundes, kad vācieši līksmoja otro reize - Marsels Nobelss saņēma piespēli vārtu priekšā un bija precīzs - 0:2.

Pēc pārtraukuma zviedri atkal mēģināja piespiest pretinieku kļūdīties, taču vācieši spēlēja disciplinēti, turklāt, bieži vien meklēja laimi nevis pie saviem vārtiem, bet uzbrukumā. Šajā trešdaļā vārtsargi vairs neiesaistījās spēlē tik bieži - otrais periodā vācieši meta piecas reizes, bet zviedri - četras.

Pēc sešām nospēlētajam minūtēm trešajā trešdaļā Zviedrijas izlasei izdevās samazināt deficītu - 17 gadus vecais Rasmuss Dalins uzmeta ripu vārtu virzienā, kur viņa metienu pielaboja Kazaņas „Ak Bars” uzbrucējs Antons Landers - 1:2. Tomēr Vācijas izlase turpināja spēlēt tā, kā tas tika darīts iepriekšējo 46 minūšu laikā, un pavisam drīz divu vārtu pārsvars tika atjaunots - Dalins pazaudēja ripu savā zonā, sekoja pretuzbrukums, ko ar izcilu metienu virs Fasta kājsarga noslēdza Dominiks Kahuns - 3:1.

Spēle kļuva vēl aizraujošāka pēc Feliksa Šulca noraidījuma, ko zviedri realizēja septiņu sekunžu laikā - Linuss Umarks piespēlēja Patrikam Herslijam un aizsargs no iemetiena apļa pārspēja Deniju Aus den Birkenu - 2:3. Vēl pēc divām minūtēm rezultāts jau bija neizšķirts - vācu vārtsargs bija nosegts un nepaspēja laicīgi noreaģēt uz Mikaela Vikstrenda metienu no zilās līnijas - 3:3.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Papildlaiks noslēdzās pēc pusotras minūtes - Patriks Raimers ar atkārtotu metienu pārspēja Viktoru Fastu. Drošības pēc tiesneši noskatījās atkārtojumu un secināja, ka vārti tika gūti pareizi - 3:4. Vācija sensacionāli pārspēja vienu no turnīra favorītēm, pirmo reizi kopš 1932. gada iekļūstot olimpisko spēļu hokeja turnīra pusfinālā, kur pretī stāsies ASV izlase. Spēle notiks 23. februārī.

Zīmīgi, ka Vācijas komanda ir viena no trīs izlasēm šajās spēlēs, kuras sastāvā spēlē tikai vietējā čempionāta pārstāvji.

Ziemas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrs, 21. februāris

Zviedrija - Vācija 3:4 (0:2; 0:0; 3:1, 0:1)
Vārti: 13:48 Erhofs (Hagers, Šulcs, vair.) 0:1, 14:17 Nobelss (Kinks) 0:2, 46:25 Landers (Umarks, Dalins) 1:2, 48:28 Kahuns (Mauerss) 1:3, 49:35 Herslijs (Umarks, Vikstrends, vair.) 2:3, 51:37 Vikstrends (Lundkvists) 3:3, 61:30 Raimers (Elics, Boils) 3:4
Metieni: 34:25
Soda minūtes: 4:6
Iemetieni: 30:34
Vārtsargi: Fasts - Aus den Birkens

Ziemas olimpisko spēļu ceturtdaļfināli, 21. februāris

Laiks Spēle Rezultāts
5:10 Čehija - ASV 3:2 PM
9:40 OAK - Norvēģija 6:1
14:10 Kanāda - Somija 1:0
14:10 Zviedrija - Vācija 3:4 PL

Ziemas olimpisko spēļu pusfināli, 23. februāris

Spēle
Čehija - OAK
ASV - Vācija
Turpinājumu lasi nākamajā lapā