Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

ASV neko neiemet Košečkinam un cieš sakāvi pret krieviem hokejā

© AP / Scanpix

Krievijas olimpisko sportistu izlase izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrā, pārspējot ASV izlasi ar 4:0 un triumfējot B grupā.

Gan ASV, gan OAK uzreiz metās cīņā, abās laukumā pusēs regulāri tika pielietoti spēka paņēmieni un komandas centās nedod nevienu brīvu ledus centimetru pretiniekiem. Šajā Ziemeļamerikai raksturīgajā hokejā atradās vieta ātrajai kombinācijai krievu izpildījumā - Aleksandrs Barabanovs no aizvārtes piespēlēja Sergejam Mozjakinam, 36 gadus vecais uzbrucējs piespēlēja tālāk uz Nikolaju Prohorkinu, un olimpisko spēļu debitants, kurš vakardienas uzvarēto maču pret Slovēniju (8:2) noslēdza ar -2, vienā pieskārienā pāradresēja ripu vārtos - 1:0. Vārti nemainīja spēles scenāriju, komandas turpināja spēlēt bez viduszzonas. Trīs minūtes pirms perioda beigām amerikāņu uzbrucējs Raiens Donato izkārtoja sev labu metiena pozīciju, taču ripa trāpīja pa vārtu stabu un rezultāts palika nemainīgs.

NRA

Pirmā perioda beigās krievi nopelnīja vairākumu un arī otro trešdaļu uzsaka spēlējot piecatā pret četriem. Izmantot pārsvaru neizdevās, bet drīz vien pēc piektā amerikāņa parādīšanas laukumā Prohorkins ieslidoja uzbrukuma zonā un neatvairāmi meta - Helsinku „Jokerit” vārtsargs Raiens Zapolskis bija bezspēcīgs - 2:0. Laba iespēja samazināt deficītu bija Braienam Džiontam - uzbrucējs izskrēja pret Vasiliju Košečkinu, apspēlēja viņu, bet nespēja iemest ripu vārtos. Neizdevās iemest arī vairākumā, lai gan bija divas iespējas pēc kārtas. Šķita, ka periods noslēgsies ar divu vārtu pārsvaru, kad 0,2 sekundes pirms sirēnas Iļjas Kovaļčuka metiens no tālās distances sasniedza mērķi -3:0.

Neveiksmīgi ASV izlasei tika uzsākta arī pēdējā trešdaļa - Vjačeslavs Voinovs ar tālo piespēli atrada Iļju Kovaļčuku, un uzbrucējs ar vēl vienu labu metienu panāca 4:0. Pēc tām spēle nedaudz nomierinājās, lai gan ik pa brīdim abi vārtsargi iesaistījās cīņā. Mačs tā arī noslēdzās ar 4:0, bet ņemot vērā to, ka Slovākija nav spējusi uzvarēt Slovēniju pamatlaikā, tad OAK komanda garantējusi sev pirmo vietu B grupā un garantēto ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu.