Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

HOKEJS: Latvijas izlasei pārbaudes turnīra pirmā spēle pret austriešiem

© LHF

Latvijas hokeja izlase šovakar pulksten 20:00 "Euro Ice Hockey Challenge" turnīra ietvaros spēkosies ar austriešiem. Tāpat mačus aizvadīs vēl vairākas Latvijas valstsvienības.

Pirms pārbaudes turnīra, kas norisināsies Dānijā, Latvijas valstsvienība aizvadīja divus treniņus Rīgā, uz ledus kāpjot pirmdien un otrdien. Tāpat hokejisti iemēģinājuši arī ārzemju ledu, bet šovakar gaidāma pirmā spēle. Turpinājumā pretī stāsies Francijas izlase, savukārt noslēdzošajā mačā paredzēta spēkošanās ar laukuma saimniekiem dāņiem.

Boba Hārtlija vadītā komanda būs spiesta iztikt bez vairākiem spēlētājiem. Pēc otrdienas treniņa saslima centra uzbrucējs Andris Džeriņš, savukārt treniņa laikā savainojumā iedzīvojās Daniels Bērziņš. Tāpat palīgā nevarēja atbraukt aizsargs Maksims Ponomarenko un uzbrucējs Deniss Smirnovs, kuri savainojumos iedzīvojās, aizvadot pēdējos mačus savu klubu rindās.

Tādējādi pie iespējas tikuši citi hokejisti. Priekšroka dota Latvijas čempionāta kluba "Liepāja/Optibet" uzbrukuma līderiem Bruno Zabim un Egilam Kalnam, kā arī pirmoreiz kopā ar Latvijas izlasi uz turnīru devies 17 gadus vecais uzbrucējs Rūdolfs Polcs, kurš pārstāv HS "Rīga 2001" komandu.

Kopumā uz Dāniju aizvests konkurētspējīgs sastāvs, un komandā ir vairāki spēlētāji, kuri uz Dāniju, visticamāk, dosies arī pavasarī, lai piedalītos pasaules čempionātā - vārtsargs Ivars Punnenovs, aizsargi Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis un Ralfs Freibergs, kā arī uzbrucējs Roberts Bukarts. Taču komandā ir arī vairāki spēlētāji, kuriem dota pirmā iespēja atrādīties Hārtlijam, viņu starpā - arī Dānijā spēlējošais uzbrucējs Roberts Jekimovs.

Austrieši uz turnīru aizveduši komandu, kuras vidējais vecums ir 24,9 gadi. Starp vārtsargiem vislielākā pieredze ir vārtsargam Bernhardam Štarkbaumam, kurš aizvadījis 95 spēles valstsvienības rindās. Aizsardzībā līderis ir Mario Altmans - 102 spēles, pieci vārti un astoņas rezultatīvas piespēles. Savukārt uzbrukumā sastāvs ir diezgan jauns, un vienīgais, kurš izlases kreklā aizvadījis vairāk par 50 mačiem, ir 27 gadus vecais Manuels Ganāls - 55 spēles, desmit vārti un 13 rezultatīvas piespēles. Austrijas izlases sastāvs atrodams šeit.

Pēc trim mēnešiem Austrijas izlase atgriezīsies pasaules čempionāta elites divīzijā, jo pērn izdevās uzvarēt pirmajā divīzijā, ņemot virsroku četros no pieciem mačiem. Vienīgais zaudējums tika piedzīvots atklāšanas cīņā, ar 2:3 piekāpjoties Kazahstānai, kas palika arī aiz Dienvidkorejas un nespēja atgriezties spēcīgāko komandu sabiedrībā.

Latvijas izlases sastāvs EIHC turnīram Dānijā

Vārtsargi: Ivars Punnenovs ("SCL Tigers", Šveice), Rihards Cimermanis ("Zemgale/LLU").
Aizsargi: Guntis Galviņš (Rīgas “Dinamo”), Oskars Cibuļskis (“Mountfield”, Čehija), Ralfs Freibergs ("HC Zlin", Čehija), Roberts Kaļķis (HK "Rīga"), Artūrs Salija ("HC Nove Zamky", Slovākija), Renārs Kārkls (HK “Rīga”), Edmunds Augstkalns (“Strasbourg”, Francija), Rūdolfs Kalvītis (“Aurora University Spartans”, ASV).
Uzbrucēji: Roberts Bukarts (“HC Zlin”, Čehija), Rihards Bukarts, Edgars Kulda (abi Rīgas “Dinamo”), Rodrigo Ābols ("Orebro HK", Zviedrija), Rolands Vīgners (“Mulhouse”, Francija), Mārtiņš Cipulis, Sandis Zolmanis (abi HK “Kurbads”), Roberts Jekimovs (“Frederikshavn White Hawks”, Dānija), Rihards Marenis (“Aurora University Spartans”, ASV), Linards Mazurs-Mago ("Aker/Strangnas", Zviedrija), Bruno Zabis un Egils Kalns (abi "Liepāja/Optibet").

Euro Ice Hockey Challenge (Dānija, Herninga un Silkeborga)

Datums Laiks Spēle
15.02.2018 20:00 Latvija - Austrija
16.02.2018 20:30 Latvija - Francija
17.02.2018 17:00 Latvija - Dānija

Šodien startēs arī Baltijas kauss hokejā, un pulksten 19:30 Valmierā Latvijas klubu izlase spēkosies ar otro pašmāju komandu. Sākotnēji bija plānots, ka turnīrā startēs vienība no Zviedrijas, taču scenārijs nepiepildījās, tādēļ tika pieņemts lēmums par vēl vienas klubu izlases veidošanu. Spēles tiešraide Sportacentrs.com.

Četru nāciju turnīrā Liepājā startēs arī Latvijas U18 izlase, kas pirmajā spēlē tiksies ar vienaudžiem no Austrijas. Sākums pulksten 19:00, tiešraide Sportacentrs.com.