Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Korejai pirmie vārti olimpiskajās spēlēs, Šveice pieveic Zviedriju

© Sipa USA/Scanpix

Olimpiskajā sieviešu hokeja turnīrā noslēgušās spēles B grupā. Cīņā par uzvaru tajā Šveice ar 2:1 pārspēja Zviedriju, bet otrā spēlē Koreja guva savus pirmos vārtus olimpiskajās spēlēs. Ar to gan bija par maz, lai uzveiktu Japānu - 1:4.

Zviedrija - Šveice

Pirmajās divās spēlēs komandas tika galā ar Āzijas komandām, bet nu savā starpā aizvadīja cīņu, lai noskaidrotu uzvarētāju grupā un sagatavotos nopietnai cīņai par vietu pusfinālā ar kādu no A grupas komandām (OAR un Somija).

Spēles ievadā Šveice nerealizēja vairākumu, bet sestajā minūtē Zviedrijai bija divas ļoti labas iespējas gūt vārtus, bet pašas kļūdu brīnumaini laboja Florence Šelinga, paspējot atgriezties vārtos un atvairīt divus metienus. Perioda otrajā pusē bīstami uzbruka šveicietes, bet galu galā neviena no komandām nespēja atklāt spēles rezultātu.

Otro periodu ar nerealizētu lielo vairākumu sāka Šveice, bet perioda vidū izturēja mazākumu. Ar trešo piegājienu 14. minūtē Šveicei beidzot izdevās atklāt mača rezultātu. Vēl pirms tam tukšos vārtos ripu netrāpīja Fēbe Stenza, bet vairākumā pēc izspēles lielisks metiens zem vārtu pārliktņa padevās Alīnai Milerei.

Šveices hokejistes noturēja vadību līdz trešajam periodam. Tajā turpinājās līdzīga abu komandu spēkošanās, bet visu izšķīra spēle nevienādos sastāvos. Šveicietes brīžiem uzbruka ļoti aktīvi, bet noraidījums šo spiedienu apturēja. Tāpat spēcīgu triecienu saņēma Lara Staldere, kura pašas spēkiem nevarēja pamest laukumu. Noteikumu pārkāpums netika fiksēts. Zviedrietes vairākumā savu iespēju atspēlēties garām nelaida, dažas sekundes vēlāk Hannas Olsones mesto ripu vārtos pielabojot Annai Borgkvistai - 1:1.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

Zviedrijas prieki nebija ilgi. Perioda vidū viņām bija jāspēlē mazākumā. Šveicietes nostājās zonā un labi pacīnījās vārtu priekšā, lai Fēbe Stenza pabeigtu savu pirmajā periodā iesākto ceļu uz vārtu guvumu. Zviedrijas iespējas atspēlēties samazināja drīz sekojošais mazākums, bet šoreiz Šveice palika tukšā. Laiks ritēja par labu Šveicei, kas izturēja Zviedrijas pēdējo ofensīvu ar sešām laukuma spēlētājām laukumā un svinēja uzvaru ar 2:1.

Zviedrija - Šveice 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Vārti: 33:51 Milere (Meiere, Stadlere) 0:1, 47:35 Borgkvista (Olsone, Nilena Pēršone) 1:1, 51:28 Stenza (Meiere, Milere) 1:2.
Metieni: 34-47
Soda minūtes: 12-8
Vārtsargi: Sāra Grāna - Florence Šelinga

Koreja - Japāna

Japāna pirmajās divās spēlēs ar lielu cīņassparu tēmēja uz kādu uzvaru pret Zviedriju vai Šveici, bet tomēr atzina to pārākumu. Līdz ar to bija skaidrs, ka neizdosies šajās olimpiskajās spēlēs cīnīties par vietu pusfinālā. Atlika vien mačs pret apvienoto Korejas izlasi, kas pirmās divas spēles zaudēja ar 0:8.

Japānietes ilgi neko negaidīja, ņemot piemēru no konkurentēm un ātri gūstot divus vārtus. Vispirms Japānas izlases līdere Hanae Kubo otrās minūtes sākumā saņēma piespēli no aizvārtes un pilnīgi brīva pretī vārtiem atklāja rezultātu. Ceturtās minūtes beigās Japāna labi izspēlēja skaitlisko vairākumu, atlēkušo ripu teju tukšos vārtos raidot Šoko Ono. Pirmā perioda otrajā pusē divi momenti izveidojās arī korejietēm, bet līdz pirmajiem vārtiem vajadzēja gaidīt.

Otrajā periodā korejietes nerealizēja skaitlisko vairākumu, bet perioda vidū beidzot atklāja savu gūto vārtu rēķinu savās olimpiskajās spēlēs, kas Korejas komandai vispār ir pirmās vēsturē. Pirmos vārtus, pielabojot pašas mesto atlēkušo ripu, ar neatlaidību gan guva Randi Hēso Grifina, nevis kāda no Korejā dzimušajām hokejistēm. Korejietes pārsteidza Japānu brīdi vēlāk, kad ar precīzu metienu nespēja noslēgt ātro pretuzbrukumu. Japānas izlase neizlaida iniciatīvu no rokām, bet korejietes bija sajutušas spēles pavedienu.

Trešajā periodā korejietes nebaidījās uzbrukt, bet tas pavēra iespēju Japānas pretuzbrukumiem. So Juņai Šinai Korejas vārtos darba netrūka, bet viņa ar saviem pienākumiem labi tika galā. Visu spēli atmosfēra arēnā bija neiedomājama, abu komandu līdzjutējiem izrādot emocijas pie katra momenta. Japānai ar savu momentu realizāciju turpināja neveikties, kas dzina izmisumā. Perioda vidū iegūtais vairākums tomēr noslieca svaru kausus par labu Japānai. Korejietes gandrīz jau izturēja mazākumu, bet tad no zonas vidus ripu vārtos ietrieca Šiori Koike - 3:1. Piecas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām Koreja tika pie vairākuma, bet nespēja sadeldēt deficītu. Divas minūtes līdz pamatlaika beigām Koreja nomainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju. Tas gan neko nedeva, Japānai gūstot ceturtos vārtus pēc kļūdas viduszonā un svinot uzvaru ar 4:1.

Koreja - Japāna 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Vārti: 01:07 Kubo (Toko, Ukita) 0:1, 03:58 Ono (Koike, Jonejama) 0:2, 29:31 Grifina (Parka) 1:2, 51:42 Koike (Hosojamada, Jonejama) 1:3, Ukita 1:4.
Metieni: 13-44
Soda minūtes: 6-4
Vārtsargi: So Juņa Šina - Akane Koniši

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, hokejs sievietēm, B grupa

V Komanda Spēles U UP ZP Z Vārti P
1. Šveice 3 3 0 0 0 13:2 9
2. Zviedrija 3 2 0 0 1 11:3 6
3. Japāna 3 1 0 0 2 6:6 3
4. Koreja 3 0 0 0 3 1:20 0