Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Kanāda un ASV pirms savstarpējās spēles izcīna vēl pa uzvarai

© AP/Scanpix

Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu sieviešu hokeja turnīra favorītes, Kanādas un ASV izlase, izcīnījušas vēl pa vienai uzvarai. Kanāda pirms tikšanās ar ASV uzvarēja Somiju, bet ASV tika galā ar olimpiskajām sportistēm no Krievijas.

Kanāda - Somija

Kanādas izlase pirmajā mačā pārliecinoši tika galā ar olimpiskajām sportistēm no Krievijas, kamēr somietes, cik nu vien spēja, turējās pretī ASV izlasei. Šo maču kanādietes sāka nospiedoši, jau pēc 35 sekundēm izvirzoties vadībā, kad vārtus guva Megana Agosta. Perioda turpinājumā Abas komandas neizmantoja savas iespējas vairākumā, bet 18. minūtē somietes kļūdījās savā zonā un uzdāvināja vārtu guvumu Marijai-Filipai Pulēnai, kura izgāja viena pret Noru Ratiju un raidīja ripu vārtu augšējā stūrī tā, ka pat vajadzēja atkārtojumu, lai ieskaitītu vārtus. Četras ar pusi sekundes līdz perioda beigām tiesneses atkal devās skatīties atkārtojumu pēc Kanādas iespējamā vārtu guvuma vairākumā, bet šoreiz vārti netika ieskaitīt ļoti strīdīgajā epizodē.

Kanādietes turpināja dominēt laukumā, pēc nepilnām astoņām ar pusi minūtēm, pozicionāli izspēlējot uzbrukumu, guva trešos vārtus. Arī somietēm bija ļoti laba iespēja gūt vārtus, bet izgājiens divatā pret vienu aizsardzi beidzās ar neuztvertu pēdējo piespēli. Somietes sāka spēlēt arvien aktīvāk un tika atalgotas arī ar iespēju spēlēt vairākumā. Ar pāris metieniem šoreiz bija par maz, lai gūtu vārtus, bet pusotru minūti līdz perioda beigām Somija iekrita uz nomaiņu, vienai pret vienu izslidojot un vārtus gūstot Džilianai Saulnērai - 4:0.

Trešajā periodā somietes turpināja savu ceļu pretī pirmajiem vārtiem, līdz tos arī guva, kad kanādietes kļūdījās savā zonā, bet pēc vairākiem metieniem Rīka Valila pacīnījās vārtu priekšā un atklāja Somijas rēķinu šajā mačā (1:4). Somijas hokejistes neapstājās, turpināja aktīvi uzbrukt un pat mazākumā tika pie lieliskas iespējas, kad viena pret vienu ar vārtsardzi izgāja Zuzanna Tapani. Kanāda neizmantoja lielisku iespēju gūt vārtus, bet Somija trīs ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām nomainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju. Kanādietes izturēja spiedienu, pašas vārtus neguva, mačam noslēdzoties ar rezultātu 4:1.

Kanāda - Somija 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Vārti: 00:35 Agosta (Daosta) 1:0, 17:11 Pulēna 2:0, 28:19 Daosta (Fortino, Agosta) 3:0, 38:26 Saulnēra (Džonstone) 4:0, 47:17 Valila (Tapani, Karvinena) 4:1.
Metieni: 32-23
Soda minūtes: 8-10
Vārtsargi: Šenona Szabadosa - Nora Ratija

ASV - OAR

Divu pasaules lielvalstu duelī ASV bija favorīte cīņā pret olimpiskajām atlētēm no Krievijas. ASV gan pirmajā spēlē neparādīja tik pārliecinošu sniegumu kā Kanāda savos divos mačos, kas krievietēm varēja ļaut cerēt uz labu spēli.

ASV hokejistēm izteikts pārsvars nebija arī šajā mačā, bet tomēr pēc astoņām spēlētām minūtēm Keisija Belamī spēja atklāt mača rezultātu. Līdz pirmā perioda beigām tas vairs nemainījās, ASV cenšoties palielināt pārsvaru otrajā periodā. Viena no labākajām iespējām bija perioda vidū skaitliskajā vairākumā, bet lieliski nospēlēja Valērija Tarakanova. Lūzums pienāca pāris minūtes vēlāk, kad ASV pāris sekundēs guva divus vārtus. Vispirms precīzs metiens Žaklīnai Lamorū-Deividsonei, bet uzreiz pēc iemetiena viņa izgāja viens pret vienu, panākot 3:0.

Ar to maisam gals arī bija vaļā, nepilnas trīs minūtes vēlāk ceturtos vārtus gūstot Gigi Mārvinai, kura bija pirmā pie atlēkušās ripas. Krievijas olimpiešu komanda veica vārtsargu maiņu, spēli turpinot Nadježdai Morozovai. ASV līdz perioda beigām neizmantoja divus vairākumus, kā arī vēl pāris labas iespējas, pirms trešā perioda esot vadībā ar 4:0.

Trešā perioda ceturtajā minūtē krievietēm bija laba iespēja gūt pirmos vārtus, bet veiksme bija ASV sabiedrotā. Perioda vidū ASV pārsteidza pretinieces ar zibenīgu uzbrukumu pēc to kļūdas savā zonā. Morozova nespēja tvert ripu, bet pēc tam tā tika neatļauti pielabota vārtos. Video atkārtojumā to varēja fiksēt, rezultātam nemainoties. ASV hokejistes turpināja aktīvi uzbrukt līdz pat mača beigām, bet atsevišķos uzbrukumos devās arī krievietes. Atklātais hokejs viņas iegāza, pusotru minūti līdz pamatlaika beigām ASV hokejistēm nokārtojot uzvaru ar rezultātu 5:0.

ASV - OAR 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Vārti: 08:02 Belamī (Lamorū-Deividsone, Mārvina) 1:0, 31:46 Lamorū-Deividsone (Lamorū-Morando) 2:0, 31:52 Lamorū-Deividsone 3:0, 34:38 Mārvina (Pelekī, Dudžana) 4:0, 58:23 Branta (Kameranezi, Kelere) 5:0.
Metieni: 50-13
Soda minūtes: 2-6
Vārtsargi: Nikole Henslija - Valērija Tarakanova (34:38 Nadježda Morozova)

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, hokejs sievietēm, A grupa

V Komanda Spēles U UP ZP Z Vārti P
1. Kanāda 2 2 0 0 0 9:1 6
2. ASV 2 2 0 0 0 8:1 6
3. Somija 2 0 0 0 2 2:7 0
4. OAK 2 0 0 0 2 0:10 0