Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons piekto reizi NHL karjerā gūst vārtus mazākumā

© USA Today Sports/Scanpix

Latvijas vienīgais NHL hokejists Zemgus Girgensons šonakt kopā ar Bufalo „Sabres” piedzīvoja zaudējumu 2:4 pret Floridas „Panthers”. Girgensons izcēlās ar vārtu guvumu mazākumā, atzīmējoties otro reizi pēdējās četrās spēlēs.

Bufalo „Sabres” bija atkal veikusi izmaiņas savos maiņu virknējumos, un Zemgus Girgensons šonakt spēlēja nomināli trešajā uzbrucēju trijniekā ar Jūhanu Lāšonu un Džeisonu Pominvilu. Zemgus nospēlēja tikai 11 minūtes, kas bija viņa mazākais spēles laiks pēdējā pusotra mēneša laikā, turklāt gandrīz četras minūtes viņš darbojās skaitliskajā mazākumā.

Nelielais spēles laiks netraucēja Girgensonam tikt pie vārtu guvuma, izdarīt piecus metienus pa vārtiem (otrs labākais rādītājs šosezon) un iekrāt pozitīvu lietderības koeficientu plus viens. Girgensonam šie bija piektie vārti šosezon 46 spēlēs (kopumā 5+4), savukārt mazākumā viņš vārtus savā NHL karjerā guvis piekto reizi, kas ir gandrīz astotā daļa no viņa visiem NHL vārtiem (42).

Girgensons ripu vārtos raidīja otrā perioda 32. sekundē, kad pats laukuma centrā pārtvēra ripu un ievadīja pretuzbrukumu, kurā izdarīja ieslīpu metienu pa vārtiem. Floridas vārtsargs Hari Seteri ripu atvairīja, bet Lāšons to savāca aiz vārtiem un atspēlēja atpakaļ Girgensonam uz uzbrukuma zonas vidu. Tobrīd „Panthers” jau bija pilnā sastāvā atgriezusies aizsardzībā, taču Girgensons ar ripu paslidoja pāris soļus atpakaļ un ar negaidītu plaukstas metienu pārspēja Seteri, tobrīd panākot 2:3.

Pirms tam pirmajā periodā „Sabres” bija izvirzījusies vadībā ar Raiena O`Railija realizēta vairākuma palīdzību, bet turpinājumā noraidījumi iegāza jau Bufalo komandu. Kopumā „Sabres” nopelnīja četrus noraidījumus pirmajā periodā, un Florida divus izmantoja. Vispirms, aizstāvoties arī Girgensonam, tika precīzi izspēlēts līdz brīvam Kīta Jendla metienam, bet pēc tam veiksmīgu metienu no zilās līnijas trāpīja Maiks Matesons. Savukārt perioda izskaņā lielisku pauzi „Sabres” vārtu priekšā nodemonstrēja Deniss Malgins, kurš sagaidīja vārtsarga reakciju un pēc tam iemeta tukšā vārtu stūrī, panākot 3:1.

Pēc Girgensona vārtu guvuma „Sabres” spēja izvairīties no noraidījumiem un otrā perioda vidū arī sarīkot vairāku minūšu ilgu ofensīvu, kurā rādīja ļoti labu hokeju, taču vārtus gūt neprata. Bufalo laba iespēja sekoja trešā perioda vidū, kad tā atkal nokļuva vairākumā, bet arī šoreiz nekas nesanāca, un spēles beigās arī līdz vārtsarga nomaiņai pret papildu uzbrucēju nenonāca, jo 58. minūtē uz pretinieku zilās līnijas ripa tika atņemta Ristolainenam, un „Panthers” panāca 4:2.

Pēdējās minūtēs neiztrūka asumu un kautiņa, taču tas vairs neatstāja iespaidu uz mača rezultātu, un „Sabres” cieta otro zaudējumu pēc kārtas. Bufalo saglabā pēdējo vietu konferencē un priekšpēdējo vietu līgā, apsteidzot tikai Arizonu. Komandai arī trīs nākamās spēles paredzētas savā arēnā, kurā gan šonakt netrūka brīvu vietu, taču divas no šīm spēlēm būs pret Rietumu konferences augšgala pārstāvēm „Blues” un „Ducks”.