Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Savickis sola brīvdienu hokeja mačā zem klajas debess sarīkot īstus svētkus

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savicks līgas mājas lapai atklāj, ka 20. janvārī ieplānotajā mačā zem klajas debess gaida apmēram astoņus tūkstošu skatītāju, visiem viss patikšot. Vērienīgā spēle notiks Rīgas domes sporta kompleksā, Lielvārdes ielā 141.

Juris Savickis: "KHL vadībai radās šī ideja, un to realizēt piedāvāja mums. Var teikt ka tas ir līgas un Rīgas "Dinamo" kopīgs projekts. Pirmās konkrētās sarunas sākās jau laikā, kad Helsinkos notika mačs zem klajas debess, kur ieradās gandrīz 18 tūkstoši skatītāju. Vēlētos pateikties KHL, kā arī Rīgas pilsētas mēram Nilam Ušakovam, kuram lūdzām palīdzēt izvēlēties piemērotu norises vietu. Izskatījām daudzus variantus, tostarp pilsētas centrā, bet galu galā apstājāmies pie Lielvārdes ielas. Uzdevums nebija viegls. Vajadzēja ierīkot nepieciešamās komunikācijas, uzbūvēt laukumu ar bortiem, stikliem, apgaismojumu un skatītāju tribīnēm, izveidojot KHL reglamentam atbilstošu infrastruktūru."

Brīvdabas spēlē Rīgas "Dinamo" uzņems Minskas dinamiešus. "Lieliski, ka mūsu mačs zem klajas debess būs dinamiešu derbijs. Šo komandu sacenšanās vienmēr izvēršas interesanta, iznākumu nav iespējams prognozēt. Bez tam ieradīsies arī līdzjutēji no Baltkrievijas. Mums būs tikai stāvvietas, pat VIP tribīnē. Visi stāvēsim. Biļetes jau izpirktas, gaidām apmēram astoņus tūkstošus skatītāju."

Skatītājiem būs daudz izklaižu? "Nevarēsim pārspēt "Jokerit" skaita ziņā, taču pacentīsimies sarīkot īstus tautas svētkus. Arī mums būs pietiekoši daudz pasākumu, kas uzlabos noskaņojumu. Starp citu, tiks pārdots alus, pie mums tas nav aizliegts. Domāju, ka visiem viss patiks, turklāt mēs gatavojam arī pārsteigumus," atklāj Juris Savickis, kurš pirms kāda laika solīja, ka skatītāji tiks sildīti ar zupām no lielajiem armijas katliem.

Iespējams, ka iecerētos svētkus var pabojāt daba. "Laikapstākļi ir vienīgais, ko nevaram regulēt. Katru dienu skatāmies laika prognozes, pagaidām nokrišņi netiek solīti. Jebkurā gadījumā, ceru, ka būs labi," saka vadošais funkcionārs.