Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ierindā atgriežoties savainotajiem, "Dinamo" gatavojas tālajam izbraukumam

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pēdējās četrās spēlēs izcīnījis trīs uzvaras pamatlaikā, nedēļas nogalē dosies sezonas garākajā izbraukumā, viesojoties Šanhajā, Vladivostokā un Habarovskā. Galvenais treneris Ģirts Ankipāns sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka lielākā daļa savainoto spēlētāju ierindā atgriezīsies nākamajā mačā.

Kamēr Eiropas labākās izlases un Kanāda aizvada kārtējo Eirotūres posmu, Rīgas "Dinamo" starptautisko pārtraukumu izmanto elpas atvilkšanai pirms jaunā darba cēliena. Vakardienas treniņš tika aizvadīts brīvā gaisotnē, spēlētājiem ļaujot izpausties uzbrukumā. Sacentās baltā un sarkanā komanda, un mazāk vārtus iemetušajai vienībai sods bija rāpošana no zilās līnijas līdz vārtiem.

Uz ledus nebija vairāku hokejistu, kuri pēdējā laikā iedzīvojušies savainojumos, tomēr galvenais treneris Ģirts Ankipāns uz situāciju raugās pozitīvi. "Nav tik smagi - visi ir praktiski uz līnijas," pauda Ankipāns, kura komandai priekšā smags izbraukums. Rīgas "Dinamo" uz Šanhaju lidos nedēļas nogalē, bet pēc tam spēles bez atpūtas Vladivostokā un Habarovskā, lai paspētu uz Špenglera kausu.

Laukumā kopā ar pārējiem trenējās amerikānis Denijs Kristo (32 spēles, 8+10 punkti, nespēlē kopš 21. novembra), un Ankipāns viņa izredzes piedalīties mačā pret Pekinas "Kunlun Red Star" vērtēja ar 99%. Kad pārējie bija devušies prom, uz ledus izgāja aizsargs Karls Stolerijs (39, 2+7, 5. decembris), kurš vienatnē slidoja pusstundu. "Viņam savainots cirksnis. Tas ir jūtīgāks moments - negribam forsēt situāciju," skaidroja Ankipāns, piebilstot - ja Stolerijs nespēlēs pret "Kunlun", tad nākamajā mačā laukumā būs noteikti.

Pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" spēle nepatīkami beidzās centra uzbrucējam Ņikitam Jevpalovam (32, 4+2), kurš ar galvu pa priekšu ietriecās apmalē. "Viņš arī būs nākamajā spēlē. Nav nekas traks. Jā, sasitās, bet nav tādas sāpes, lai nevarētu iet un spēlēt." Ar 99% iespējamību tiek vērtēta arī Ginta Meijas (32, 0+3, 24. novembris) atgriešanās laukumā jau pret Ķīnas komandu. "Tagad paliek jautājums par konkurenci - vai tiks sastāvā. Jo mums tā ir ļoti liela," ar atvieglotu smaidu sacīja Ankipāns.

Tāpat pret Pekinas "Kunlun Red Star" spēlēs arī Brendons Makmilans (36, 6+5), kurš izlaida iepriekšējo maču, jo duelī ar Minskas "Dinamo" saņēma divus triecienus pa galvu. "Iedevām pāris dienas atpūsties, jo galva nav joka lieta. Viņš šodien slidos ar pilnu slodzi. Esmu pārliecināts, ka viņš spēlēs," pauda Ankipāns.

"Īstā lazaretē mums ir tikai viens spēlētājs - Balinskis (17, 1+2, 4. novembris). Un arī viņš ir praktiski uz strīpas. Runājam ar ārstiem. Vēl jāveic dziļāka izmeklēšana - nav tik viegli. Ir sāpes, tāpēc jāsaprot, kā rīkoties. Jāatrod īstais cēlonis un jāsaprot, ko darīt. Jauns puika tomēr - negribas samocīt," teica Ankipāns, kura vadītā komanda ir sešu punktu attālumā no tā, lai atstātu Rietumu konferences pēdējo vietu.