Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Savickis noliedz "Dinamo" aiziešanu no KHL

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Šodien notika Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadības sēde, pēc kuras prezidents Dmitrijs Černišenko paziņoja, ka nākamajā sezonā varētu būt 24 klubi - par trijiem mazāk nekā patlaban. Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis sarunā ar krievu reportieri pauž neapmierinātību saistībā ar jautājumiem par iespēju neturpināt dalību KHL.

Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs noliedz viņa vadītā kluba iespējamo aiziešanu no līgas. "Tāds jautājums nav aktuāls. Mēs divas reizes mēnesī aizvadām vadības sēdes, apspriežot visas svarīgās tēmas. Netika izvirzīts jautājums par nākamo sezonu. Kāpēc mums jāvirza tādi jautājumi? Es piedāvāju tādu jautājumu vispār neuzdot. Kādā sakarā? Nav jautājuma par izstāšanos no KHL nākamajā sezonā," norāda Juris Savickis.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

"Rīgas "Dinamo" nav starp tiem klubiem, kuri pēc reitinga atrodas riska zonā. Klubs atrodas reitinga vidū. Tur ir astoņi kritēriji, tostarp apmeklētība un tā tālāk. Ne tikai tas, kas ir pēdējais turnīra tabulā. Mājas spēļu apmeklētība ir sarežģīts jautājums, tas spēcīgi atkarīgs no kalendāra. Ļoti grūti savākt pilnu arēnu, ja ir deviņas mājas spēles pēc kārtas," skaidro vadošais funkcionārs.

20. janvārī Latvijas galvaspilsētā notiks mačs zem klajas debess - Rīgas "Dinamo" spēkosies ar Minskas dinamiešiem. "Ārā būs auksts, tāpēc mūsu skatītājus sildīsim ar zupām, kuras gatavosim lielajos armijas katlos. Dosim arī alu, bet par stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem vēl tiek spriests. Tiks uzstādīti lielie ekrāni, izveidosim speciālu zonu bērniem. Domāju, ka šajā mačā brīvu vietu nebūs," saka padomes priekšsēdētājs.

KHL regulārā turnīra tabulā Rīgas "Dinamo" šobrīd ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, par 26 punktiem atpaliekot no astotās pozīcijas. Iepriekšējās trijās sezonās neizdevās kvalificēties izslēgšanas spēlēm.