Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons atgriežas "Sabres" sastāvā ar +1, komanda atkal zaudē

© Scanpix

Ceturto zaudējumu piecās decembra spēlēs piedzīvoja Bufalo „Sabres”, kas papildlaikā piekāpās Sentluisas „Blues” ar 2:3. 302. spēli Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadīja Zemgus Girgensons, kurš šajā mačā atzīmējās ar +1.

Pirms šī mača Zemgus Girgensons izlaida divas spēles, vienā no kuram „Sabres” izdevās tikt pie panākuma pret Kolorado „Avalanche” ar 4:2. Šodien latviešu uzbrucējs atgriezās sastāvā, aizvadot laukumā 11:18 minūtes. Katrā no pirmajiem diviem periodiem „Blues” guva vienus vārtus - 41. sekundē Breidens Šēns pēc Džoela Edmundsona piespēles iemeta ripu tukšos vārtos - 1:0, bet otrajā periodā Pols Štjasnijs bija pirmais pie ripas, kas atleca vārtu priekšā no apmales - 2:0.

Noslēdzošajā trešdaļā „Sabres” izdevās izlīdzināt rezultātu, abas reizes precīzs bija Evans Rodrigess. Perioda sākumā pēc skaistas kombinācijas izspēlēšanas uzbrucēja priekšā bija tukšie vārti, un vieglāk bija trāpīt, nekā aizmest garām - 2:1, bet pusotru minūti līdz pamatlaika beigām spēlējot bez vārtsarga vienā no epizodēm ripa atleca pie Rodrigesa, kuram atkal bija jātrāpa tukšos vārtos, ko viņš arī izdarīja - 2:2. Šī bija tikai trešā spēles 24 gadus vecajām kanādietim, kurš pagaidām karjeras lielāko daļu aizvada „Sabres” farmklubā Amerikas hokeja līgā (AHL)

Taču arī šoreiz Bufalo bija jāsamierinās ar zaudējumu - papildlaika pēdējā minūtē Vladimirs Tarasenko apspēlēja visu „Sabres” komandu un vārtsargu, atnesot uzvaru „Blues” - 3:2. Girgensons sev atvēlētajā laikā pielietoja divus spēka paņemienus, bet maču pabeidza ar +1 - pirmo reizi kopš 15. oktobra. Sezonas 25 spēlēs uzbrucējs guvis vienus vārtus un atdevis divas piespēles, bet decembra sākumā Girgensons svinēja jubileju - 300 spēles NHL, visās no kurām uzbrucējs pārstāvējis tikai un vienīgi „Sabres”.

„Sabres” ir NHL Austrumu konferences vājākā komanda - 30 spēlēs izcīnītas septiņas uzvaras un 20 punkti. Nākamo maču Bufalo aizvadīs naktī uz 12. decembri pret Otavas „Senators”.