Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

''Dinamo'' duelī Rīga viesos centīsies tikt galā ar Minsku

© Romāns Kokšarovs/f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pulksten 16:30 izbraukumā tiksies ar Minskas "Dinamo", cenšoties sāncenšiem sarūpēt ceturto zaudējumu pēc kārtas. Savstarpējā duelī Rīgā uzvarēja viesi.

Otrdienas vakarā rīdziniekiem ceturto reizi sezonā neizdevās gūt vārtus, savā laukumā ar 0:1 piekāpjoties Maskavas CSKA, kas uzvaras ripu iemeta 43. minūtē, bijušajam Rīgas "Dinamo" aizsargam Metam Robinsonam ar metienu no zilās līnijas realizējot vairākumu. Mačā, kurā nebija daudz iespēju gūt vārtus, mājiniekus iegāza disciplīna - noslēdzošajā trešdaļā tika nopelnīti četri noraidījumi pēc kārtas. Un "Dinamo" mazākums ir viens no sliktākajiem līgā 0 79,5%.

Protams, jāņem vērā, ka Maskavas CSKA visā līgā ieņem otro vietu, kamēr šodienas pretiniece Minskas "Dinamo" atrodas ārpus Rietumu konferences izslēgšanas spēļu zonas - ar 50 punktiem pašlaik pietiek desmitajai vietai. Tik ļoti kāroto pozīciju ieņem Maskavas "Spartak", kas sakrājusi par astoņiem punktiem vairāk. Minskiešiem nav palīdzējis smagais decembra ievads, piedzīvojot trīs zaudējumus pēc kārtas, kaut novembrim izdevās pielikt punktu ar trim uzvarām.

Laika posmā no 2. līdz 6. decembrim baltkrievi atradās izbraukumā, no Ufas (0:2), Kazaņas (1:3) un Ņižņekamskas (1:4) punktus nepārvedot, turklāt pretinieku vārtos izdevās dabūt tikai divas ripas. Pret "Ak Bars" vairākumu sešas minūtes pirms beigām realizēja Aleksandrs Kulakovs, kurš guva pirmos vārtus kopš 17. oktobra, bet pret "Neftekhimik" izcēlās Dmitrijs Buiņickis, kurš nebija iemetis kopš 25. septembra.

Kā ierasts, Minskā smagākā nasta guļas uz leģionāru pleciem - viņi ieņem pirmās četras vietas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Nedaudz neierasti, bet līderis ir aizsargs - kanādietis Marks Andrē Granjāni 38 spēlēs sakrājis 24 punktus. Viņa kontā ir divi mači, kuros izdevies tikt pie trim punktiem. Seko Kvintons Haudens ar 23 punktiem, bet tālāk atpaliek Džastins Fonteins ar 19 un amerikānis Džeks Skilī ar 14 punktiem. Viņš komandai pievienojās jau pēc sezonas starta šāviena un aizvada pirmo gadu ārpus Ziemeļamerikas. Pagājušajā sezonā Skilī aizvadīja 55 mačus Vankūveras "Canucks" rindās.

Rīdzinieku nometne var priecāties, ka ierindā atgriezīsies somu aizsargs Ansi Salmela, kurš ārstēja savainojumu. Tomēr traumas dēļ kopā ar komandu uz Baltkrieviju nemaz neaizlidoja rezultatīvākais aizsargs Karls Stolerijs, kuram traumēta kāja. Savainojumā Stolerijs iedzīvojās spēlē pret Maskavas CSKA, un tas noticis pāris dienas pirms Kanādas olimpiskās izlases sabraukuma, kurā Stolerijs bija plānots kā viens no potenciālajiem aizsardzības balstiem. Kopā ar Rīgas "Dinamo" uz Minsku neaizlidoja vēl pieci traumētie.

Komandas pirmoreiz tikās 29. oktobrī, minskiešiem izbraukumā izcīnot uzvaru ar 2:1 pagarinājumā. Izlīdzinājumu 32. minūtē panāca Māris Bičevskis, kurš guva savus vienīgos vārtus sezonā, bet Minskas "Dinamo" uzvaru pagarinājuma 20. sekundē atnesa Fonteins. Lielisks vārtos bija Jānis Kalniņš, kurš atvairīja 30 metienus. Ar 93,8% atvarīto metienu viņš ielauzies līgas labāko pieciniekā.