Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Indrašis un Dārziņš sekmē "Dinamo" uzvaru pār "Slovan"

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Pirmo trīs punktu uzvaru mājās šosezon izcīnījusi Rīgas ''Dinamo'' komanda, kas skaistā spēlē ar 5:1 uzveica Bratislavas ''Slovan''. Superspēle Mikam Indrašim, kurš savāca 2+2, savukārt vienus gūtus vārtus un divas rezultatīvas piespēles komandas labā iespēja Lauris Dārziņš.

Jau pašā spēles sākumā Rīgas ''Dinamo'' hokejisti skaidri demonstrēja apņēmību izcīnīt pirmo uzvaru pamatlaikā Arēnā Rīga šosezon. Sestajā minūtē ''Slovan'' spēlētāji pirmoreiz nonāca mazākumā, un mājnieki iespēju izmantoja, izspēlējot līdz brīvajam Guntim Galviņam, kurš meta vārtu augšējā stūrī un izvirzīja mājniekus vadībā - 1:0. Rīdzinieki turpināja doties uz priekšu, sasniedzot arī divu laukuma spēlētāju pārsvaru, ko pārvērta arī divu vārtu pārsvarā - pēc teicamas Dārziņa piespēles šķērsām pāri zonai izcēlās Miks Indrašis, kurš panāca 2:0.

Dārziņa - Indraša saikne sagādāja pamatīgas galvassāpes pretiniekiem, jo 16. minūtē Lauris pēc labas saspēles ar Miku ne bez veiksmes palīdzības panāca jau 3:0. Otrās trešdaļas sākumā manāmi aktivizējās Bratislavas komandas spēlētāji, kuri tika pie veselām trim iespējām spēlēt vairākumā. Tomēr rīdzinieki ar Jāni Kalniņu vārtos aizsargājās pārliecinoši un nosargāja savus vārtus neskartus.

Pēc sešām minūtēm četratā uzbrukumā devās mājnieki, teicamu ripas kontroli demonstrējot Skvorcovam un Žerdevam. Tomēr pretuzbrukumā viesi samazināja rezultāta starpību, kad filigrāni nospēlēja ''Slovan'' pieredzējušais aizsargs un kapteinis Andrejs Meszārošs - 3:1.

Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Taču tas otrajā trešdaļā vēl nebija viss, jo mājnieki guva divus vārtus divu minūšu laikā - vispirms pie sava pirmā golaKHL ar rikošeta palīdzību tika Frenks Razgals kurš panāca 4:1, savukārt pēc tam savu ceturto punktu mačā ar precīzu metienu guva Indrašis - 5:1.

Trešā perioda sākumā rīdzinieki tika pie veselām trim iespējām spēlēt vairākumā, taču sesto reizi atslēgt Štepaneka vārtus neizdevās. Perioda vidū laukumā izcēlās asumi, kad cimdus nometa Frenks Razgals un Niks Eberts. Dūru cīņa gan nebija pārāk ilga, abiem apmainoties ar pāris sitieniem un Ebertam nolaužot pretinieku uz ledus. Brīdi vēlāk rupji nospēlēja arī Mezsārošs, kurš pārkāpa noteikumus pret Bičevski.

Viesi turpināja pārkāpt noteikumus, dodot iespēju Indrašim tikt pie piektā punkta spēlē. Miks gandrīz to izdarīja, tomēr pēc kapteiņa metiena ripa atsitās pa vārtu pārliktni. Vārti trešajā trešdaļā tā arī netika gūti, Rīgas ''Dinamo'' beigās izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 5:1, kas kļūst par pirmo uzvaru pamatlaikā savā laukumā un ļauj ''Dinamo'' apsteigt ''Yugra'' un pamest pēdējo vietu līgā.