Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensonam 300. spēle NHL un smags zaudējums pret "Penguins"

© Scanpix

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo „Sabres” bezcerīgi zaudēja Pitsburgas „Penguins” ar 0:4. Girgensons savas karjeras 300. mačā NHL palika ar negatīvu lietderības koeficientu mīnus divi.

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 10:30 minūtes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu. Latviešu uzbrucējam savā jubilejas spēlē negatīvs lietderības koeficients mīnus divi. Girgensons šosezon 23 mačos guvis tikai vienus vārtus un bez punktiem palicis jau 18 spēlēs pēc kārtas.

„Sabres” tikmēr atslīdējusi uz pārliecinošu pēdējo vietu Austrumu konferencē, un savu situāciju neizdevās uzlabot arī šonakt. Bufalo komanda zaudējusi trijās spēlēs pēc kārtas un deviņās no pēdējām desmit, un „Sabres” no konferences priekšpēdējās vietas īpašnieces Floridas atpaliek sešus punktus jeb triju uzvaru tiesu.

„Sabres” cerības uz panākumu šonakt sabruka jau pirmajā periodā. Pirmo sešu minūšu laikā pa vārtiem guva vācu uzbrucējs Toms Kīnhakls, kurš realizēja soda metienu, un Pitsburgas zvaigzne Sidnijs Krosbijs, kurš pretinieku zonā pārtvēra bezatbildīgu Rasmusa Ristolainena piespēli gar saviem vārtiem un uzreiz panāca 2:0.

Pašreizējā čempione „Penguins” savu pārsvaru vēl vairāk nostiprināja 19. minūtē, kad ātrajā uzbrukumā Robina Lēnera sargātos vārtus ar ripu apslidoja Džeiks Guncels un paspēja ievirzīt ripu vārtos no otras puses. Savukārt 40 sekundes pirms otrā perioda beigām „Sabres” atkal nospēlēja pavirši savā zonā, pazaudēja ripu, un Patriks Hornkvists aiz Girgensona muguras ieslidoja vārtu priekšā, no kurienes pēc Jevgeņija Malkina piespēles panāca 4:0.

Trešajā periodā „Sabres” uzbrukuma krietni vairāk (metieni 9:2), bet bez panākumiem un maču pabeidza ar vietējo līdzjutēju veikto izsvilpšanu. „Sabres” neprata sabojāt sauso spēli 22 gadus vecajam Pitsburgas vārtsargam Tristanam Džerijam, kurš aizvadīja tikai sesto maču NHL, bet atvairīja visus 34 pretinieku metienus.

„Sabres” arī neizmantoja nevienu no četriem vairākumiem, vēl vairāk sabojājot savu vājo statistiku šajā rādītājā - šosezon Bufalo realizējusi tikai desmit no 82 vairākiem un ir priekšpēdējā vietā līgā.