Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Dārziņš iemet vairākumā, "Dinamo" piedzīvo zaudējumu bullīšos

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" astoto reizi pēc kārtas savstarpējā duelī piekāpies Čeļabinskas "Traktor" – 1:2 pēcspēles metienos. Pamatlaikā ar precīzu metienu izcēlās Lauris Dārziņš, bet pagarinājuma pēdējā sekundē pa pārliktni trāpīja Ņikita Jevpalovs.

Rīgas "Dinamo" sāka ar aktīviem uzbrukumiem, pirmajā minūtē paspējot izdarīt trīs metienus un pēcāk labās pozīcijās nonākot gan Rihardam Bukartam, gan Miķelim Rēdliham. Taču ar izveidoto momentu realizēšanu nesekmējās, un pamazām iniciatīva nonāca laukuma saimnieku rokās. 13. minūtē Čeļabinskas "Traktor" atklāja rezultātu.

Ripa tika nogādāta līdz zilajai līnijai, un no distances ar spēcīgu šāvienu izcēlās aizsargs Ivans Višņevskis, kurš guva savus ceturtos vārtus sezonā un pārtrauca deviņu maču sauso sēriju - 1:0. Tāpat Višņevskis tika pie 100. punkta Kontinentālajā hokeja līgā. Viņam izcelties palīdzēja Aleksandrs Čerņikovs, kurš nosedza vārtsarga Jāņa Kalniņa skatu uz laukumu.

Pēc nonākšanas iedzinējos rīdziniekiem iespēju gūt vārtus vairs tikpat kā nebija. Nācās neatlaidīgi strādāt aizsardzības zonā un gaidīt, kad pavērsies durvis un varēs aizskriet uz priekšu. Pirmās maiņas centra uzbrucējs Brendons Makmilans pretuzbrukumā izrāvās mazākuma laikā, sagādājot noraidījumu arī pretiniekiem.

Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Un Rīgas "Dinamo" izdevās izmantot vairākumu, lai panāktu izlīdzinājumu - 1:1. Līgas aizvadītās nedēļas labākais aizsargs Krišjānis Rēdlihs nogādāja ripu līdz Laurim Dārziņam, kurš meta bez piespēles apturēšanas un izcēlās pret savu bijušo komandu. Dārziņš guva vārtus otrajā spēlē pēc kārtas, un viņam tas bija trešais rezultatīvais metiens sezonā aizvadītajos piecos mačos.

45. minūtē laukuma saimnieki atgriezās vadībā, bet viņu prieki bija īsi. Pēc metiena no distances ripa nonāca līdz Rikardam Gingem, un zviedrs bija precīzs. Taču Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns tūdaļ pieprasīja trenera izaicinājumu. Arbitri atkārtojumā konstatēja, ka Pols Šehura vārtu priekšā traucējis Kalniņam, tādējādi vārtu guvums netika ieskaitīts.

Pamatlaika beigās rīdzinieki palika mazākumā Karla Stolerija spēles ar augstu paceltu nūju dēļ, taču divas saspringtās minūtes izdevās izturēt. Pagarinājumā klājās vēl grūtāk pēc K. Rēdliha noraidījuma par rupjību. Čeļabinskas "Traktor" izveidoja kaudzi momentu, bet tika pie metieniem tikai no distances. Savukārt labākā iespēja pagarinājuma pēdējā sekundē bija Ņikitam Jevpalovam, kurš trāpīja pa tukšu vārtu pārliktni.

Līdz ar to uzvarētāju nācās noskaidrot bullīšu sērijā. Jevpalovam, Bukartam, Dārziņam un Mikam Indrašim iespējas neizdevās izmantot, kamēr Čeļabinskas "Traktor" divas reizes pārspēja Kalniņu. Tādējādi laukuma saimnieki tika pie diviem punktiem - 2:1. Četru spēļu izbraukumu Rīgas "Dinamo" pabeigs ceturtdien pret Arta Ābola trenēto Toljati "Lada".