Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Viens mēnesis, lai izpirktu grēkus: "Dinamo" paraksta jaunu līgumu ar Žerdevu

© Ilze Zvēra/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas komanda Rīgas „Dinamo” tomēr bija paspējusi izpildīt savu apņemšanos un lauzt līgumu ar krievu uzbrucēju disciplīnas pārkāpumu dēļ, vēsta KHL mājaslapā pieejamā informācija. Taču uzreiz arī uzbrucējam sniegta otra iespēja, noslēdzot ar viņu pārbaudes līgumu uz vienu mēnesi.

Krievu medijs „Championat” pirms dažām dienām jau ziņoja, ka Nikolajs Žerdevs atvainojies Rīgas „Dinamo” vadībai par saviem disciplīnas un sportiskā režīma pārkāpumiem, un „Dinamo” nolēmusi ar viņu sadarbību turpināt, dodot vēl vienu iespēju.

KHL transfēru sarakstā gan ieraksts par līguma laušanu, par kuras plāniem „Dinamo” iepriekš bija apstiprinājusi arī publiski portālam Sportacentrs.com, jau parādījies, taču uzreiz blakus tam redzams arī, ka „Dinamo” noslēgusi jaunu līgumu ar uzbrucēju. Jaunais līgums gan ir tikai uz pārbaudes laiku - vienu mēnesi, proti, līdz 22. decembrim.

Žerdevs pirmajās 13 spēlēs „Dinamo” sastāvā guva trīs vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, kas bija visai vērtīgs pienesums komandas ne pārāk iespaidīgajā uzbrukumā. Taču sekoja ribu sasitums, kura dēļ viņš tika izsists no ierindas, un pēc tam skandalozais krievu hokejists kārtējo reizi savā karjerā pievērsa pārāk mazu uzmanību sportiskā režīma ievērošanai.

Žerdevs nevar spēlēt arī šobrīd, lai gan ribu lūzums viņam nav konstatēts, un nav devies kopā ar komandu izbraukumā. Neskaitot Žerdevu, „Dinamo” sastāvā šosezon vismaz trīs vārtus guvuši tikai pieci spēlētāji.

Jāpiezīmē, ka nākamais KHL pārtraukums gaidāms tieši Ziemassvētku nedēļā un tieši pēc Žerdeva pārbaudes laika beigām. Savukārt līdz 22. decembrim „Dinamo” paredzētas 11 spēles, ieskaitot rīt paredzēto tikšanos ar „Avtomobolist”. Savukārt pēc atgriešanās no Ziemasvētku pārtraukuma „Dinamo” būs vairs palikušas tikai 12 spēles šosezon.

Pārbaudes laika līgums vienā no KHL vājākajām komandām nav gluži saucams par Žerdeva karjeras augstāko punktu. Pasaules čempions un NHL drafta ceturtais numurs savulaik nospēlējis vairāk nekā 400 spēles NHL un guvis 261 punktu, bet pēdējos piecos gados paspējis pabūt veselās desmit KHL komandās.