Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Dārziņš atgriežas ar vārtiem un iemestu bullīti, ''Dinamo'' uzveic ''Avtomobilist''

© F64

Aizraujošā mačā pēcspēles metienos ar 3:2 Rīgas ''Dinamo'' komanda uzveica Jekaterinburgas ''Avtomobilist''. Pēdējā pamatlaika minūtē tika izlaists vienu vārtu pārsvars, savukārt pēcspēles metienos rīdzinieki bija precīzi visos mēģinājumos, tāpat nevainojams bija arī Jānis Kalniņš.

Šovakar pirmo maču šosezon ''Dinamo'' rindās aizvadīja Lauris Dārziņš, kurš izveseļojies no smagas ceļgala traumas, kā arī HK ''Rīga'' aizsargs Pauls Svars. Tāpat komandas sastāvā pēc vairāku spēļu pārtraukuma atgriezās pieredzējušais aizsargs Aleksandrs Jerofejevs un uzbrucējs Frenks Razgals.

Spēli veiksmīgāk uzsāka rīdzinieki, jau pirmajā nomaiņā ar bīstamu metienu atzīmējoties Razgalam. Jau ceturtajā minūtē tika atklāts spēles rezultāts, un to ar pirmo metienu šosezon paveica tieši Dārziņš, kurš netraucēts pa kreiso malu tika līdz Jakuba Kovārža vārtiem, apspēlēja vārtsargu un panāca 1:0. Turpinājumā spēle nedaudz izlīdzinājās, viesiem bija pat iespēja spēlēt vairākumā, taču tas netika izmantots. Mājnieki sagādāja ļoti daudz darba Kovāržam, ar labiem metieniem izcēlās gan Lipsbergs, gan Miķelis Rēdlihs.

Perioda 18. minūtē gan ''Avtomobilist'' rezultātu izlīdzināja, kad pretuzbrukumā precīzi meta aizsargs Deniss Kuļašs - 1:1. Arī otro trešdaļu abas komandas uzsāka visai augstā tempā. Pamanāms laukumā bija gados jaunais Emīls Ģēģeris, kuram treneri deva iespēju spēlēt otrajā uzbrucēju trijniekā kopā ar Meiju un Skvorcovu. Uzbrucējs turklāt izprovocēja noraidījumu, bet vairākums izmantots netika. Tiesa, brīdi pēc tam rīdziniekiem atkal izdevās izvirzīties vadībā, kad burzmu vārtu priekšā izmantoja Brendons Makmilans - 2:1.

F64

Otrās trešdaļas 33. minūtē ripa otrreiz pabija arī Jāņa Kalniņa sargātajos vārtos, taču pēc ilgstošas video atkārtojuma skatīšanās tiesneši nolēma, ka Anatolija Goliševa vārtu guvums nav jāskaita, jo komandas biedrs atradies vārtsarga laukumā un traucējis Kalniņam spēlēt. Perioda beigās individuālo meistarību demonstrēja Kristo, kura metienu pēc pauzes atvairīja Kovāržs.

Trešo periodu ar spiedienu uz Kalniņa vārtiem uzsāka ''Avtomobilist'', bet ''Dinamo'' aizsardzība spēlēja pārliecinoši. Mājnieki gan tika pie vēl vienas iespējas spēlēt vairākumā, taču arī šoreiz tas palika nerealizēts. Laukuma saimnieki aizsardzībā spēlēja vienkārši, gaidot pretuzbrukumu iespējas. Viss liecināja par to, ka rīdziniekiem uzvaru izdosies nosargāt, taču nekā - Deniss Kuļašs pamatlaika pēdējā minūtē ietrieca ripu ''Dinamo'' vārtos, izglābjot savu komandu - 2:2.

F64

Pagarinājumā vārti netika gūti, lai arī abām komandām bija izcili momenti, lai izrautu uzvaru. Viesu rindās no teicamas pozīcijas pretī vārtiem garām meta Milovzorovs, savukārt pēdējās papildlaika sekundēs Krišjāņa Rēdliha metienu atvairīja Kovāržs. Soda metienu sērijā ''Dinamo'' hokejisti gan vairs neatstāja variantus konkurentiem - savus mēģinājumus realizēja Meija, Dārziņš un Kristo, savukārt Jānis Kalniņš atvairīja visus pretinieku izdarītos pēcspēles metienus.