Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Klubu izlase grauj Igauniju un svin sesto uzvaru sešos mačos

© LHF

Pārliecinošo uzvaru „Crowns Baltic Hockey Challenge” Klaipēdas posma pēdējā spēlē izcīnīja „Optibet” hokeja līgas (OHL) izlase, kas sagrāva Igauniju ar 13:0.

Uz turnīru Klaipēdā kopā ar komandas galveno treneri Valeriju Kuļibabu aizbraukuši 24 hokejisti, no kuriem 2q pārstāv četrus OHL klubus, bet vēl trīs Rīgas „Dinamo” - Georgijs Pujacs, Edgars Kulda un Georgs Golovkovs. Izlasē nav pārstāvēta līgas pastarīte „Prizma” un Latvijas čempionvienība „Kurbads”, kas gatavojas IIHF Kontinentālā kausa trešajām posmam.

Pirmajā divās spēlēs OHL izcīnīja divas uzvaras, ar 9:2 sagraujot Ukrainas U-20 izlasi un ar 5:3 Lietuvu. Kaimiņu sastāvā spēlēja arī 45 gadus vecais Darijus Kasparaitis, ka arī divi „Dinamo” spēlētaji - vārtsargs Mantas Armalis un aizsargs Nerijus Ališausks. Igaunija turnīra pirmajā spēlē piekāpās Lietuvai ar 2:7, bet vakar pārspēja Ukrainas jauniešus ar 3:1.

Mačā pret Latviju igauņiem nebija nekādu izredžu, jo jau pirmajā periodā OHL izlase iemeta piecas ripas pretinieku vārtos. Pēc otrās trešdaļas rezultāts bija 8:0, bet noslēdzošajās 20 minūtēs pretinieku vārtsargs tika pārspēts vēl piecas reizes, un spēle noslēdzās ar 13:0. Ar diviem vārtiem un trīs piespēlēm atzīmējās "Zemgale/LLU" uzbrucējs Rihards Bernhards, bet ar diviem vārtiem un vienu piespēli maču noslēdza vēl viens jelgavnieku uzbrucējs Kristaps Millers un "Liepaja/Optibet" uzbrucējs Edgars Homjakovs, kuru atzina par turnīra vērtīgāko spēletāju.

Latvija pārliecinoši triumfēja arī „Crowns Baltic Challenge Cup” otrajā posmā, aizvadot trīs spēles un izcīnot trīs uzvaras ar vārtu attiecību 27:5. Sešos turnīra mačos Valerija Kuļibabas komanda vēl nav cietusi zaudējumu. Pēdējais sezonas posms notiks Latvijā no 16. līdz 18. datumam. Pilsēta vēl nav zināma, taču visticamāk, turnīrs notiks ārpus Rīgas.