Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Latvijas izlase veiksmīgi apspēlē Baltkrieviju

© Viesturs Koziols/LHF

"Euro Ice Hockey Challange" turnīrā Francijā Latvijas hokeja izlase pirmajā spēlē ar 7:5 apspēlēja Baltkrievijas izlasi. Piecus vārtus Boba Hārtlija vadītā izlase guva trešajā periodā.

Latvijas hokeja izlases sezonas pirmajā pārbaudes spēlē vārtos stājās Ivars Punnenovs, kamēr izlases kapteiņa pienākumus uzņēmās Roberts Bukarts, kuram asistēja Gunārs Skvorcovs un 21 gadu vecais aizsargs Uvis Jānis Balinskis. Savukārt trenerim Bobam Hārtlijam šajā turnīrā palīdz viņa bijušais kolēģis Marks Senžans, kurš šobrīd strādā Vācijas otrajā līgā.

Latvija maču uzsāka ar bīstamu uzbrukumu jau pēc centra iemetiena, bet pavisam drīz Roberts Bukarts atklāja rezultātu. Pirmā perioda turpinājumā Latvija uzbruka nedaudz vairāk, kas arī nesa panākumus - neilgi pirms perioda beigām Roberts Bukarts guva savus otros vārtus šajā mačā (2:0) un savus 25. vārtus Latvijas izlases sastāvā.

Otrā perioda vidū Baltkrievija īsā mirklī ar diviem vārtu guvumiem panāca neizšķirtu, izmantojot savas iespējas skaitliskajā vairākumā. Vairākumā daudz spēlēja arī Latvija, kas perioda izskaņā ieguva pat divu vīru vairākumu, bet ripu pretinieku vārtos neizdevās iedabūt.

Taču lielajā vairākumā vēl palika laiks arī trešā perioda sākumā, un to izdevās ātri pārvērst vārtu guvumā. Drīz vien Latvijai izdevās arī atjaunot divu vārtu pārsvaru (4:2), bet perioda vidū ar ātrā pretuzbrukuma palīdzību tika nokārtots jau 5:2. Mača izskaņā bija vērojams vārtu birums abu komandu izpildījumā, taču Latvijas uzvara patiešām nopietni netika apdraudēta (baltkrievi gan uz brīdi pietuvojās līdz 4:6, un tika pieprasīts pusminūtes pārtraukums), un Hārtlija vadītā izlase svinēja uzvaru ar 7:5.

Spēlē pret Baltkrieviju, aizvadītā pasaules čempionāta 13. vietas ieguvēju, Latvijas izlases sastāvā debitēja pieci hokejisti - Sandis Zolmanis, Roberts Kaļķis, Linards Mazurs-Mago, Emīls Ģēģeris un Pauls Svars.