Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

''Dinamo'' izmanto iespējas, teicami aizsargājas un sagrauj ''Lokomotiv''

© Raimonds Volonts, dinamoriga.lv

Labāko maču šosezon aizvadījusi Rīgas ''Dinamo'' komanda, kas izbraukumā ar 4:0 apspēlēja Jaroslavļas ''Lokomotiv'', izcīnot otro trīs punktu uzvaru sezonā. Sausā spēle komandas vārtos Jānim Kalniņam, savukārt ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās komandas kapteinis Miks Indrašis.

Pats spēles sākums viesiem neizdevās tik veiksmīgs kā cerēts, jo jau otrajā minūtē ''Dinamo'' mazākumā atstāja Miķelis Rēdlihs. Tiesa, mazākumu izdevās izturēt un spēle izlīdzinājās. Labas iespējas gūt vārtus bija gan Bičevskim, gan Balinskim, tomēr mājniekus glāba vārtsargs Aleksandrs Sudņicins. Perioda otrajā pusē rīdziniekiem vairākumu ar aktīvu raušanos uz vārtu priekšu nopelnīja Makmilans.

Piecatā pret četriem viesi vārtus neguva, Sudņicinam atvairot bīstamu Kristo metienu. Tomēr pašā trešdaļas izskaņā mājnieku hokejisti grēkoja vēlreiz, bet šoreiz ''Dinamo'' kļūdas nepiedeva - pēc teicamas saspēles metiena pozīcijā tika izvirzīts Guntis Galviņš, kurš no zilās līnijas iešāva ripu vārtos un 19. minūtē izvirzīja Rīgu vadībā - 1:0.

Otrā perioda sākumā notikumus laukumā kontrolēja mājnieki, izdarot lielu spiedienu uz Kalniņa sargātajiem vārtiem, tomēr rīdzinieki aizsargājās organizēti un draudus novērsa. Perioda septītajā minūtē efektīgu spēka paņēmienu pret Edgaru Kuldu viduszonā pielietoja Ļubuškins. Komandas biedru metās aizstāvēt Oskars Batņa, noliekot pretinieku uz ledus uz lāpstiņām. Lai arī iniciatīva piederēja Jaroslavļai, rīdziniekiem 35. spēles minūtē izdevās pārsvaru dubultot - vienā no pretuzbrukumiem ripu zonā ieveda Meija, teicami augumu to piesedza un aizvilka līdz pretinieku vārtiem, kur nolika to kā uz paplātes blakus esošajam Indrašim - Mika metiens caur Sudņicina kājsargiem atrada mērķi - 2:0.

Taču tas vēl otrajā trešdaļā nebija viss - 39. minūtē pretuzbrukumā pret vienu ''Lokomotiv'' aizsargu aizskrēja Kristo un Indrašis. Denijs ieveda ripu zonā pa labo malu, izvērtēja situāciju un izšķīrās mest pats - Sudņicins nebija glābējs un rezultāts jau 3:0 Rīgas ''Dinamo'' labā.

Noslēdzošajā periodā likumsakarīgi aktivizējās mājnieki, tomēr ''Dinamo'' ar Kalniņu vārtos spēja aizsargāties organizēti un disciplinēti. Bija izdevies ierobežot aŗi ''Lokomotiv'' līderus Brendonu Kozunu un Petri Kontiolu. Spēles pēdējā minūtē rīdzinieki spēlei pielika skaistu punktu - ripu uzbrukuma zonā pārtvēra Kristo, apmānīja pretinieku vārtsargu un atdeva ripu pie tālā stabiņa esošajam Indrašim, kurš noformēja mača gala rezultātu - 4:0.