Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

''Dinamo'' pret ''Sibir'' - vai otro reizi šosezon būs divas uzvaras pēc kārtas?

© Romāns Kokšarovs/f64

Pēc piecu dienu pārtraukuma cīņā atkal dosies Rīgas ''Dinamo'' hokejisti, uz ''Arēna Rīga'' ledus krustojot nūjas ar Novosibirskas ''Sibir'' vienību. Iepriekšējā spēlē pret ''Severstal'' izdevās gūt pirmo uzvaru mājās šosezon. Vai pret ''Sibir'' izdosies izcīnīt vēl vienu panākumu?

Abas komandas jau vienu reizi šosezon tikušās, kad 24. augusta spēlē Novosibirskā pārāki ar 2:1 izrādījās ''Sibir'' hokejisti. Pretinieki toreiz uzvaru izrāva pamatlaika 59. minūtē, savukārt rīdzinieku rindās ar vienīgo precīzo metienu tajā mačā izcēlās Denijs Kristo. Amerikāņu uzbrucējs bija rezultatīvs arī komandas iepriekšējā spēlē pret Čerepovecas ''Severstal'', kad pagarinājumā tika izcīnīta uzvara ar 3:2. Tāpat tajā mačā vārtus guva arī Gunārs Skvorcovs, bet papildlaikā mājniekiem uzvaru atnesa Miķeļa Rēdliha precīzais metiens.

Pēc uzvarētās spēles rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns uzslavēja komandas pašatdevi: ''Kas kļūdās mazāk, tie arī uzvar. Komanda spēlē ar ļoti augstu pašatdevi. Tā līnija ir jāsalauž un veiksmei ir jānotic vairāk, nevis jāgaida, kad atnāks.'' Arī komandas vārtsargs Jānis Kalniņš uzsvēra komandas cīņassparu un darbaspējas: ''Strādājām kā zirgi. Spēlē izlikām visu, bija daudz momentu, daudz metām pa vārtiem un goli iekrita. Smuki, mazāk smuki, bet trīs pāri līnijai bija, kas ir galvenais.''

Protams, viena uzvara gan nav spējusi kardināli mainīt ''Dinamo'' bēdīgo situāciju Rietumu konferences tabulā. Rīgas hokejisti 23 spēlēs tikuši pie 10 punktiem, atrodoties visas līgas lejasgalā, tāpat pamatīgas galvassāpes treneriem sagādājusi arī mazā rezultativitāte, proti, ar 35 gūtiem vārtiem ''Dinamo'' ir vismazāk rezultatīvā komanda KHL. Priekšpēdējā vietā Rietumu konferencē esošā Bratislavas ''Slovan'' komanda ir 12 punktu attālumā, savukārt izslēgšanas spēļu zonai pietrūkst veseli 23 punkti - astotā šobrīd ir nupat uzvarētā Čerepoveca.

Kopš pēdējās spēles ''Dinamo'' piedzīvojusi kārtējās izmaiņas sastāvā - ar komandu kopā vairāk nebūs Nikolajs Jeļisejevs, ar kuru līgums lauzts pēc abpusējas vienošanās. Krievu mediji tikmēr baumo par 34 gadus vecā krievu uzbrucēja Staņislava Čistova pievienošanos komandai, savukārt portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka drīzumā komandu varētu papildināt vēl viens viesspēlētājs. Komandas rezultatīvākie hokejisti joprojām ir maiņas partneri Miks Indrašis (23 spēlēs 8+5) un Denijs Kristo (22 spēlēs 5+6), savukārt pamatvārtsargs Jānis Kalniņš 14 spēlēs spējis atvairīt 91,4% pretinieku metienu, vidēji spēlē ielaižot 2,87 vārtus.

''Sibir'' situācija Austrumu konferencē ir cerīgāka - Novosibirskas komanda 22 mačos iekrājusi 29 punktus, ieņemot desmito pozīciju tabulā. No labāko astoņnieka komandu šķir astoņi punkti. Iepriekšējā mačā ''Sibir'' ar rezultātu 3:2 uzveica Habarovskas ''Amur'', pārtraucot četru spēļu zaudējumu sēriju. Komandas galvenais treneris ir Pāvels Zubovs, savukārt par hokejistu fizisko sagatavotību ir atbildīgs latvietis Eduards Rābe, kurš savulaik šīs pašas funkcijas pildīja arī ''Dinamo''.

Novosibirskas pamatvārtsargs ir čehs Aleksandrs Salāks, kurš 20 aizvadītās spēlēs atvairījis 92,4% pretinieku metienu un vidēji spēlē ielaidis 2,30 ripas. Rezultatīvākais aizsargs ar 11 (2+9) punktiem ir Ivans Vereščagins. Rezultatīvākie hokejisti komandā ir zviedru uzbrucēji - Aleksandrs Bergstroms 21 spēlē sakrājis 13 (6+7) punktus, savukārt Patriks Zakrisons ticis pie tikpat punktiem 22 mačos.