Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ovečkins pagarinājumā realizē vairākumu un labo rekordu

© AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas rekords pagarinājumā gūtajos vārtos tagad pieder Aleksandram Ovečkinam, kura precīzais metiens 63. minūtē atnesa Vašingtonas "Capitals" uzvaru viesos pret Detroitas "Red Wings" ar 4:3.

Aleksandram Ovečkinam mača ievads nebija patīkams - vairākumā viņa piespēli pārtvēra Darens Helms, kurš aizskrēja pretuzbrukumā un ar metienu tuvajā devītniekā vadībā izvirzīja Detroitas "Red Wings". Tomēr viesiem otrās trešdaļas beigās izdevās panākt izlīdzinājumu, no iemetiena kreisā apļa izceļoties Andrē Burakovskim.

Arī Vašingtonas "Capitals" iemeta vārtus mazākumā, izgājienu vienatnē pret vārtsargu realizējot Džejam Bīglam, tomēr laukuma saimnieki atgriezās vadībā pēc diviem precīziem metieniem Tomāša Tatara izpildījumā. Vispirms viņš skaisti pielaboja piespēli, pēcāk vairākumā metot precīzi no labās malas.

Viesi izglābās 61 sekundi līdz beigām - teicamu kombināciju vairākumā ar metienu tukšos vārtos pabeidza Tīdžejs Ošī. Arī uzvaras vārtus Vašingtonas "Capitals" iemeta vairākumā - Ovečkins savā punktā uz mirkli palika nepieskatīts, nekavējoties sodot pretiniekus un nodrošinot uzvaru ar 4:3. Komandas kapteinim tas bija desmitais vārtu guvums sezonā, un līgas ietvaros tuvākais sekotājs ir Ņikita Kučerovs ar astoņiem vārtiem.

Tomēr nozīmīgāks ir fakts, ka Ovečkins labojis Nacionālās hokeja līgas rekordu. Viņam tas bija 20. uzvaras vārtu guvums pagarinājumā. Iepriekš rekords tika dalīts ar čehu leģendu Jaromiru Jāgru.

Trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja Stenlija kausa čempione Pitsburgas "Penguins", kas ar 4:3 pieveica Floridas "Panthers". Izšķirošos vārtus trīs minūtes līdz beigām iemeta Konors Šīrijs, kurš realizēja vairākumu. Tāpat vairākumā precīzi metieni padevās Jevgeņijam Malkinam un Sidnijam Krosbijam.

Septīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Monreālas "Canadiens", izbraukumā ar 2:6 piekāpjoties Anaheimas "Ducks". Lielisku sniegumu uzvarētāju vārtos demonstrēja Džons Gibsons, kurš tika galā ar 49 pretinieku metieniem. Savukārt Dereks Grants iemeta divus vārtus.

Apaļo jubileju vakars bija Vinipegā - "Jets" ar 4:3 pieveica Minesotas "Wild". Komandas galvenajam trenerim Polam Morīsam tas bija 600. panākums karjerā, bet uzbrucējs Bleiks Vīlers guva savus 200. vārtus. Uzvaru ar diviem precīziem metieniem kaldināja somu snaiperis Patriks Laine.

NHL regulārā sezona, 21. oktobris

Spēle Rezultāts Spēle Rezultāts
Sabres - Canucks 2:4 Panthers - Penguins 3:4
Devils - Sharks 0:3 Jets - Wild 4:3
Red Wings - Capitals 3:4 P Ducks - Canadiens 6:2