Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensonam +1 Bufalo sezonas pirmajā uzvarā

© AP/ SCANPIX

Sezonas pirmo uzvaru guvusi Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo „Sabres”, kas viesos ar 3:1 pieveica Anaheimas „Ducks”.

Zemgus Girgensons šodienas mačā laukumā pavadīja 18:15 minūtes, spēlējot gan vairākumā, gan mazākumā. Viņš šoreiz punktus neguva, bet maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1, kā arī trim izpildītiem spēka paņēmieniem.

Girgensons pēc iepriekšējām divām rezultatīvajām spēlēm vairs nebija vienā uzbrucēju trijniekā ar Džeku Aikelu - „Sabres” treneris Fils Hauslijs pēc kārtējā zaudējuma bija lēmis par izmaiņām virknējumos, un Girgensons spēli sāka pirmajā maiņā blakus Raienam O`Railijam un Semam Reinhārtam, diviem ļoti pieticīgi sezonu sākušiem uzbrucējiem. Spēles laikā gan virknējumi tika mainīti.

„Sabres” rezultātu atklāja jau otrajā minūtē, kad vārtsarga atsisto ripu pretinieku vārtu priekšā veiksmīgi savāca tikko no AHL izsauktais Džastins Beilijs. Anaheimas zonā tobrīd pacīnījās arī Girgensons, uzvarot divcīņā pie apmales. Bufalo kopumā aizvadīja ļoti labu pirmo periodu, kurā izdarīja teju divreiz vairāk metienu nekā pretinieki (13:7).

USA Today Sports/ SCANPIX

Otrajā periodā savu otro un trešo noraidījumu šajā spēlē nopelnīja „Sabres” uzbrucējs Evanders Keins, turklāt trešais pārkāpums bija pilnīgi nevajadzīgs - aiz pretinieku vārtiem aizķerot Anaheimas vārtsargu un ar nūju iesitot viņam. Mazākumu „Sabres” gan izturēja, bet pēc tam sekoja cita nelaime nevienādos sastāvos - „Sabres” ieguva vairākumu, kas jau atkal izrādījās katastrofāls.

Somu aizsargs Rasmuss Ristolainens uz pretinieku zilās līnijas nesavaldīja ripu, un „Ducks” uzbrucējs Kriss Vāgners tika pie izgājiena viens pret vienu un panāca neizšķirtu. Tie bija piektie (!!!) vārti vairākumā, ko „Sabres” ielaidusi aizvadītajās nieka sešās spēlēs, kamēr pati iemetusi tikai divus vārtus vairākumā. Bufalo komanda visā pagājušajā sezonā kopā piedzīvoja tikai četrus ielaistus vārtus, spēlējot vairākumā.

Sev pieticīgajā otrajā periodā „Sabres” tomēr spēja ar veiksmes palīdzību gūt vārtus neilgi pirms pārtraukuma, atgūstot vadību - pretinieku zonā tika pārtverta ripa, kas pēc piespēles gar vārtiem ar rikošeta palīdzību ielidoja vārtu tīklā. Vārtu guvums mača protokolā tika ieskaitīts Benuā Pulio, lai gan aktīvi vārtu priekšā pacīnījās Sems Reinhārts.

Trešajā periodā „Sabres” spēlēja visai izteikti no aizsardzības, kas deva rezultātus, jo „Ducks” pie labiem un brīviem metieniem praktiski netika. Pēdējās minūtēs „Ducks” atstāja savus vārtus tukšus, par ko bija spiesta samaksāt ar vēl vienu vārtu zaudējumu - lai gan Aikels un Keins neizmantoja lieliskas iespējas iemest tukšos vārtos, kas turklāt noveda pie bīstama Anaheimas pretuzbrukuma, 23 sekundes pirms beigām Jūhans Lāšons pielika spēlei punktu.