Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Zaudējumu sēriju pārtraukušais "Dinamo" viesos pie Daugaviņa

© hctorpedo.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pārtraucis 14 zaudējumu sēriju, tomēr izredzes pamest Rietumu konferences pēdējo vietu joprojām ir nelielas. Tās uzlabot varēs šovakar, pulksten 19:00 izbraukumā tiekoties ar Kasparu Daugaviņu un Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

Šķita, ka tā nekad nebeigsies, tomēr Rīgas "Dinamo" hokejisti sestdien pielika punktu 14 zaudējumu sērijai, izbraukumā ar 3:2 pagarinājumā pieveicot Bratislavas "Slovan", kas mača priekšvakarā bija atlaidusi galveno treneri. Par varoni kļuva Nikolajs Žerdevs, kurš guva divus vārtus, tostarp pagarinājumā iemeta tālajā devītniekā, kā arī nopelnīja vairākumu, kuru ar šāvienu no distances realizēja kanādiešu aizsargs Karls Stolerijs.

Žerdevs, kurš komandas rindas papildināja pirms Sanda Ozoliņa noslēdzošajām spēlēm galvenā trenera amatā, pēdējos divos mačos izcēlies ar trim rezultatīviem metieniem. To, cik vājš bijis Rīgas "Dinamo" uzbrukums, demonstrē fakts, ka visas sezonas garumā vairāk par Žerdevu iemetuši tikai divi spēlētāji - Miks Indrašis, kurš izcēlies septiņas reizes, un amerikānis Denijs Kristo, kura kontā ir četri vārtu guvumi. Nevienam citam nav vairāk par diviem.

Šovakar pretī stāsies Ņižņijnovgorodas "Torpedo" - komanda, kurā sešiem spēlētājiem izdevies iemest vismaz sešus vārtus. Starp viņiem ir arī Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš 19 mačos savācis astoņus punktus un uzbrucēju vidū spēlē visvairāk - vidēji 18:21 minūte ik maču. Daugaviņš, kurš "Torpedo" pārstāv kopš 2015. gada un allaž bijis starp uzbrukuma līderiem, pie punktiem nav ticis piecos mačos pēc kārtas, bet pirms tam bija trīs spēļu rezultativitātes sērija.

Pretinieku labākais snaiperis ir aizsargs - Deniss Barancevs guvis sešus vārtus. 25 gadus vecais hokejists, tāpat kā Daugaviņš, uz Ņižņijnovgorodu pārcēlās no Maskavas "Dynamo", turklāt arī viņš bez punktiem ir piecas spēles pēc kārtas. Tikai vienā duelī - pagarinājumā izcīnītajā uzvarā pret Ņižņekamskas "Neftekhimik" - Barancevs izcēlies ar diviem gūtajiem vārtiem. Otrās trešdaļas noslēgumā viņš ar trīs minūšu intervālu divreiz realizēja vairākumu.

Pētera Skudras vadītā komanda pašlaik ieņem piekto vietu Rietumu konferencē ar 19 spēlēs savāktajiem 30 punktiem. Turpat priekšā atrodas Maskavas "Dynamo", kamēr plaisa līdz lielajam trijniekam - Sanktpēterburgas SKA, Maskavas CSKA un Helsinku "Jokerit" - ir krietni lielāka.

Sešos no pēdējiem septiņiem mačiem ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" līdzdalību vienai no komandām nav izdevies gūt vārtus. Pirmdien ar 0:5 savā laukumā zaudēts Kazaņas "Ak Bars", kas pirmos trīs vārtus iemeta vairākumā, bet pirms tam komandai bija sausā sērija, kas ilga 229:07 minūtes. Tika izcīnītas trīs sausās uzvaras pēc kārtas, bet sērija aprāvās, kad Maskavas CSKA mača rezultātu atklāja jau 25. sekundē. Abiem "Torpedo" vārtsargiem statistika ir lieliska - Staņislavs Gaļimovs aizvadījis trīs sausos mačus un atvairījis 93,4% metienu. Ivanam Ļisutinam arī 93,4%, bet divas sausās spēles.

Rīgas "Dinamo" šajā sezonā ticies ar trim komandām, kuras pārstāv latvieši, un visos mačos piedzīvoti zaudējumi - pret Maskavas "Dynamo" un Mārtiņu Karsumu, pret Pekinas "Kunlun Red Star" un Artūru Kuldu, pret Vladivostokas "Admiral" un Oskaru Bārtuli. Kā būs šovakar? Pirmais iemetiens pulksten 19:00, tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic". Mačs īpašs būs rīdzinieku galvenajam trenerim Ģirtam Ankipānam, kurš iepriekš strādāja tieši Ņižņijnovgorodas "Torpedo".