Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons pārstāvētā "Sabres" piedzīvo smagu zaudējumu

© USA TODAY Sports/Sipa USA/SCANPIX

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) agro spēli aizvadīja Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'', kas demonstrēja vāju sniegumu un piekāpās Ņūdžersijas ''Devils'' 2:6. Bufalo piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, turklāt atkal ielaida vārtus, spēlējot vairākumā.

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons šovakar laukumā pavadīja 13:47 minūtes, no kurām 2:15 spēlēja mazākumā. Latvietis nopelnīja vienu noraidījumu, ko pretiniekiem neizdevās pārvērst vārtu guvumā, vienreiz meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un bija viens no sešiem Bufalo hokejistiem, kurš prata saglabāt neitrālu lietderības koeficientu.

Bufalo ''Sabres'' savās pirmajās divās spēlēs NHL regulārajā sezonā cieta zaudējumus. Pirmajā mačā Fila Hauslija vadītā komanda pēcspēles metienu sērijā piekāpās Monreālas ''Canadiens'' 2:3, bet tad cieta sāpīgu zaudējumu Ņujorkas ''Islanders'' 3:6. Šovakar ''Sabres'' uzbrucēju virknējumos tika veiktas nelielas izmaiņas. Girgensona trešo maiņu pameta Sems Reinhārts, kurš pārcēlās uz otro, bet otrās maiņas centrs Raiens O'Railijs pievienojās latvietim un Setam Grifitam.

Arī šovakar, tāpat kā iepriekšējā spēlē, ārpus pieteikuma tika atstāti Džordans Nolans un Džošs Džordžess, bet maču ceturtajā virknējumā sāka pierdzējušais Mets Mulsons. Tāpat Bufalo joprojām nevar palīdzēt traumas guvušie Džastins Falks un Zaks Bogosjans. Spēles ievadā abas komandas apmainījās ar dažiem uzbrukumiem, tomēr ''Sabres'' iedzinējos nonāca pirmā. Septītajā minūtē pie mājinieku vārtiem izveidojās pamatīga burzma, taču ripa vārtos iekrita, atsitoties pret Stefana Noisena ķiveri - 1:0.

USA Today Sports/ SCANPIX

Pirmās trešdaļas beigās Ņūdžersija dubultoja pārsvaru. Lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja 2017. gada drafta pirmais numurs, 18 gadus vecais šveicietis Niko Hišers, kurš apsteidza visu Bufalo aizsardzību, aiz pretinieku vārtiem apgriezās un padeva piespēli Braienam Gibonsam, uzbrucējam nekļūdīgi metot ripu mērķī - 2:0. Jāatzīmē, ka tas bija pirmais Hišera punkts NHL. Pārtraukumā Bufalo treneru štābs, acīmredzot, neatrada pareizos vārdus, lai sapurinātu komandu, jo otrā trešdaļa mājinieku izpildījumā bija katastrofāla.

Otrā spēles noegriežņa sākumā Bufalo mazākumā atstāja Girgensons, kurš pārkāpa noteikumus pret Jasperu Bratu. Mazākumu mājinieki izturēja un turpinājums izdevās šķietami veiksmīgs, jo individuāli labi nospēlēja Evanders Keins, kurš pārslidoja pāri teju visam laukumam, tika garām diviem pretinieku spēlētājiem, apslidoja vārtsargu un iemeta ripu tukšajā stūrī - 1:2. Tomēr turpinājumā mājinieki piedzīvoja murgu. Laukuma saimniekiem spēlējot vairākumā, 21 sekundi pēc Keina vārtu guvuma ar precīzu metienu izcēlās 2016. gada drafta sestās kārtas 162. numurs Brats, kurš eleganti apspēlēja vārtsargu un meta ripu pustukšos vārtos - 3:1.

Turpinājumā ''Sabres'' ceturto vārtu zaudējumu atnesa Natans Boljē. Aizsargs, kurš jau iepriekšējā spēlē bija vainojams vienā no Bufalo vārtu zaudējumiem, šoreiz neapstrādāja ripu vienkāršā situācijā un to ieguva Teilors Hals. Uzbrucējs piespēlēja tālāk Markusam Jūhansonam, kurš savu iespēju nešķērdēja - 4:1. Boljē pēc brīža izkāvās ar Mailsu Vudsu un dūru vicināšanas spēlē viņš bija pārāks. ''Sabres'' hokejisti pēc šīs epizodes nespēja iegūt emocionālu pacēlumu, jo pēc dažām sekundēm sekoja Hala uzmetiens pa vārtiem un ripas lidojuma virzienu pamainīja Brats, panākot 5:1. Treknu punktu otrajai trešdaļai pielika Jūhansons, kurš vieglā pretuzbrukumā saņēma Brata piespēli un bez sarežģījumiem meta ripu tīklā - 1:6!

Līdz ar pēdējās trešdaļas sākumu tika nomainīts Bufalo vārtsargs, laukumā dodoties Robinam Lēneram. Ar produktīvu pienesumu savai komandai izcēlās Girgensons, kurš izprovocēja Benu Lavdžoju pārkāpt noteikumus un sniedza iespēju ''Sabres'' spēlēt vairākumā, kas netika izmantots. Īsā laika periodā abas komandas apmainījās ar muļķīgiem skaitliskā sastāva pārkāpumiem, taču Bufalo sniegums turpinājumā bija jau nedaudz labāks kā iepriekšējās trešdaļās. Kādā no epizodēm pie pretinieku vārtiem labi pacīnījās Keins, kurš ar lielām pūlēm iestūma ripu vārtos - 2:6. Mačs noslēdzās ar ''Sabres'' trešo zaudējumu trīs spēlēs.