Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

''Dinamo'' izbraukuma turpinājumā pret mūžam jauno Afinogenovu un ''Vityaz''

© hcvityaz.ru

13 zaudējumus pēc kārtas piedzīvojušais Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pirms divām dienām beidzot papildināja punktu bagāžu, šovakar pulksten 19:30 izbraukumā tiksies ar Podoļskas "Vityaz".

Rīgas "Dinamo" turpina zaudēt, melnajai sērijai sasniedzot velna duci, bet otrdien izdevās pārtraukt vismaz vienu sēriju, pēc 36 dienu pārtraukuma tiekot pie punkta - 2:3 pagarinājumā pret Maskavas CSKA. Ar precīziem metieniem izcēlās Roberts Lipsbergs, kurš saņēma krietnu veiksmes devu, un Miks Indrašis, kurš pirms došanās izbraukumā tika izraudzīts par jauno kapteini, aizstājot Gintu Meiju.

"Smags mačs, un varam priecāties, ka punktu izcīnījām, pateicoties milzīgai pašatdevei. Jāturpina ceļš, jo tikai ar pašatdeves palīdzību varam izkļūt no nepatīkamās situācijas," norādīja rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns, kurš slavēja vārtsargu Jāni Kalniņu. Tieši viņš palīdzēja Rīgas "Dinamo" izcīnīt punktu, atvairot 35 punktus. Otrajā trešdaļā metienu attiecība bija 22:1, bet Kalniņš izturēja spiedienu.

Šovakar pretī stāsies Podoļskas "Vityaz", kas tomēr nespēlē iepriekšējo pretinieku līmenī, lai gan ambīcijas iekļūt Gagarina kausā tāpat ir. Pašlaik devītā pozīcija Rietumu konferencē, 18 mačos savācot 22 punktus, kamēr rīdziniekiem ir tikai seši. "Vityaz" tā būs trešā spēle mājas sērijā, un pirms divām dienām izdevās izcīnīt uzvaru, ar 5:3 pārspējot Maskavas "Spartak". Lielisku maču aizvadīja pieredzējušais Maksims Afinogenovs, kurš guva vārtus un izdarīja divas piespēles.

38 gadus vecais uzbrucējs Podoļskas "Vityaz" pārstāv kopš 2013. gada, kad pameta Sanktpēterburgas SKA, un pagājusī sezona viņam bija rezultatīvākā - izdevās savākt 47 punktus. Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs pērn bija Lauris Dārziņš ar 29 punktiem. Afinogenovs līdz 2010. gadam spēlēja Nacionālajā hokeja līgā, kur ātruma dēļ tika iesaukts par Trako Maksu. Tomēr lielākie panākumi izcīnīti kopā ar Krievijas izlasi - olimpiskā bronza, pasaules zelts un arī divi sudrabi.

Afinogenovs līdz šim savācis 15 punktus, un viņa tuvākais sekotājs ir Aleksejs Makejevs - 12 punkti. Viņš pret Maskavas "Spartak" izcēlās ar vārtiem un piespēli, bet pēdējos četros mačos savācis piecus punktus, kaut sezonas sākums nebija pārāk izdevies. Aizsardzībā labākais punktu vācējs ir čehs Vojtehs Mozīks, taču jāuzmanās arī no Alekseja Semjonova - turpat divus metrus garais hokejists ir komandas līderis, laukumā vidēji pavadot zem 22 minūtēm.

Podoļskas "Vityaz" vārtus jau piekto gadu pēc kārtas sargā Igors Saprikins, kurš deviņās spēlēs ticis galā ar 91,9% pretinieku metienu, taču katru sezonu viņam mainās kolēģis. Šovasar komanda noslēdza līgumu ar Mihailu Birjukovu, kurš pirms tam pārstāvēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo", un viņam ir labāka statistika - 92,4% atvairīto metienu. Katram no vārtsargiem arī izdevies vienu reizi nosargāt vārtus neieņemtus, turklāt tas paveikts pret komandām, kuras nenāk no Krievijas - Birjukovs atvairīja 28 Bratislavas "Slovan" metienus (4:0), bet Saprikins tika galā ar 36 metieniem Minskas "Dinamo" izpildījumā (1:0).