Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Grēkāži" atrasti: "Dinamo" pēc neveiksmēm atlaiž Laviņu un Ņiživiju

© Sputnik/ SCANPIX

KHL klubs Rīgas „Dinamo”, kas sezonas sākumā atrodas pēdējā vietā līgā, paziņojis par galvenā trenera Sanda Ozoliņu līdzšinējo asistentu Rodrigo Laviņa un Aleksandra Ņiživija atlaišanu. „Dinamo” padome apstiprināja, ka šajā pozīcijā turpmāk darbosies Ģirts Ankipāns, kluba ģenerālmenedžeris.

Rīgas „Dinamo” piedzīvojusi desmit zaudējumus pēc kārtas, visus pamatlaikā. Sezonas pirmajās 14 spēlēs gūti tikai pieci punkti, kas liek komandai atrasties pēdējā vietā līgā, turklāt „play-off” zona jau šobrīd ir veselu 14 punktu attālumā. Kluba valdes priekšsēdētājs Juris Savickis medijiem bija norādījis, ka par treneru jautājumu un iespējamo nomaiņu vēl nevēlas runāt, taču tika baumots par gaidāmām pārmaiņām pēc valdes sēdes.

„Dinamo” šodien paziņoja, ka kluba padomes sēdē uzklausīts galvenais treneris Sandis Ozoliņš, kā arī ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns, kuri abi šādā līmenī un šādā amatā aizvada savu debijas sezonu.

„Dinamo” valde pēc Ozoliņa un Ankipāna uzklausīšanas apstiprināja rīcības plānu komanda snieguma uzlabošanai, kā arī nolēma ieviest izmaiņas treneru kolektīvā. Padomes lēmumu Ozoliņu nav skāruši, līdz ar to viņš saglabā galvenā trenera pozīciju, kamēr viņa līdzšinējie palīgi Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs tikuši atlaisti, „Dinamo” pārtraucot līgumattiecības ar viņiem.

Laviņa un Ņiživija vietā Ozoliņam turpmāk asistēs Ankipāns. Viņš trenera palīga amatā bijis arī Latvijas izlasē, divas sezonas „Dinamo” sastāvā un divas sezonas „Torpedo” sastāvā, asistējot Pēterim Skudram. Tiesa, toreiz Ankipāns šo amatu neapvienoja ar ģenerālmenedžera pienākumiem. Jāatgādina, ka arī iepriekšējais „Dinamo” ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs treneru kolektīva pārmaiņu dēļ iepriekš tika nozīmēts pat galvenā trenera amatā.