Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Savickis: Hārtlija uzaicināšana – viens no variantiem

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" zaudējis desmit spēles pēc kārtas, un Juris Savickis nevēlas komentēt trenera nomaiņu, vien piebilstot, ka Boba Hārtlija piesaistīšana ir viens no variantiem. Ar Latvijas izlasi noslēgtais līgums ļauj kanādietim vadīt klubus Eiropā.

"Pašlaik negribu runāt par treneru štābu. Apspriežam vairākus variantus, kā izvest komandu no tā, kur esam nonākuši. Kas saistās ar Boba Hārtlija uzaicināšanu, tas ir viens no variantiem, bet publiski par to runāt nevēlos," teica Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

"Neviens negaidīja, ka būs tāda sērija. Visi kopā domājam, kā izkulties no situācijas. Padome izskata variantus, ko varam izdarīt. Esam satraukušies, nesēžam rokas klēpī salikuši," pauda Savickis, kura komanda aizvada melnāko sēriju desmit pastāvēšanas gadu laikā.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka Hārtlija noslēgtais līgums uz pieciem gadiem ļauj viņam spert šādu soli.

"Hārtlija līgumā ir iekļauts punkts, ka viņš bez jebkādiem šķēršļiem var trenēt komandu Eiropā, taču viņam ir jābūt kopā ar Latvijas izlasi konkrētos datumos, kas arī atrunāti līgumā. Viņš var trenēt gan Rīgas "Dinamo", gan Maskavas "Spartak", gan zviedru "Modo" un AIK," teica Koziols.

Rīgas "Dinamo" ieņem pēdējo vietu Kontinentālajā hokeja līgā, jo 14 spēlēs izdevies savākt tikai piecus punktus. Sanda Ozoliņa vadītā vienība zaudējusi desmit mačos pēc kārtas, pie punktiem pēdējoreiz tiekot 28. augustā. Nākamo mājas spēli rīdzinieki aizvadīs pirmdien, kad savā laukumā uzņems Pekinas "Kunlun Red Star".