Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Gudļevskis atvaira deviņus metienus uzvarā, Bļugeram 11 minūtes un -1

© AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas regulārā sezona startēs tieši pēc divām nedēļām, tāpēc komandas steidz aizvadīt gatavošanās darbus un pārbaudes spēles. Šonakt laukumā devās divi latvieši – Kristers Gudļevskis un Teodors Bļugers –, un viņu pārstāvētās komandas tika pie uzvarām.

Ņujorkas "Islanders" un Filadelfijas "Flyers" šonakt aizvadīja divas savstarpējās spēles, taču norises vietas un iznākumi atšķīrās. Pirmajā mačā, kurā vārtu drošība bija uzticēta Jaroslavam Halākam un Kristoferam Gibsonam, un viņi piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā ar 2:3. Otrā mačā vārtus sargāja vācietis Tomass Greiss un latvietis Kristers Gudļevskis, un viņu pārstāvētā "Islanders" uzvarēja ar 3:2.

Maču sāka Greiss, kurš kapitulēja jau 52. sekundē, taču Ņujorkas "Islanders" atbildēja ar Devona Teivsa precīzo metienu. Pirms noslēdzošās trešdaļas vārtos stājās Gudļevskis, kurš palīdzēja komandai izcīnīt uzvaru. Džonijs Boičaks un Endrū Leds panāca divu vārtu pārsvaru, kuru līdz minimumam samazināja Tīdžejs Brenans, kurš izcēlās 66 sekundes pirms beigām.

Kristers Gudļevskis, kurš vārtos pavadīja pēdējās 20 minūtes, atvairīja deviņus no desmit pretinieku metieniem. Viņš bija nevainojams vienādos sastāvos, bet kapitulēja skaitliskā mazākuma laikā. Greiss tika galā ar 17 metieniem, bet par otru maču statistika nav pieejama.

Pitsburgas "Penguins" pagarinājumā ar 6:5 apspēlēja Detroitas "Red Wings", kas izlīdzinājumu panāca divas minūtes līdz beigām. Uzvaras vārtus iemeta aizsargs Džastins Šulcs, kura kontā arī rezultatīva piespēle.

Teodors Bļugers laukumā pavadīja 11 minūtes un deviņas sekundes, starp tām 82 sekundes vairākumā. Uzbrucējs izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem un vienu spēka paņēmienu, uzvarēja 33% iemetienu, kā arī nopelnīja vienu noraidījumu un maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Kolumbusas "Blue Jackets" ar 2:3 piekāpās Sentluisas "Blues". Par mača galveno varoni kļuva uzbrucējs Vladimirs Tarasenko, kurš guva divus vārtus, tostarp iemeta izšķirošo ripu pagarinājumā. "Blue Jackets" rindās divreiz izcēlās Zaks Dalps. Matīss Kivlenieks mačam nebija pieteikts.

NHL pārbaudes spēles, 21. septembris

Spēle Rezultāts
Penguins - Red Wings 6:5 P
Rangers - Devils 4:3 P
Flyers - Islanders 3:2 P
Islanders - Flyers 3:2
Hurricanes - Lightning 3:4
Canadiens - Capitals 2:4
Blues - Blue Jackets 3:2 P
Jets - Oilers 1:4
Flames - Canucks 3:5
Ducks - Coyotes 1:5